«airBaltic» jaunā CS300 lidmašīna miglas dēļ Parīzē šodien nevarēja nosēsties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees.ee

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» šodienas reiss uz Parīzi ar jauno CS300 lidmašīnu miglas dēļ nevarēja nosēsties, tāpēc tika pārvirzīts uz Frankfurti, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Vanags.

Līdzīga situācija bija vakar, 28.decembrī, kad reiss ar jauno lidmašīnu uz Amsterdamu miglas dēļ nevarēja nosēsties un tika novirzīts uz Diseldorfu.

Vanags skaidroja, ka CS300 gaisa kuģis ir pilnīgi jauna lidmašīna un aptuveni pusgadu tai būs «iesildīšanās periods», kas nozīmē - gadījumā, ja laika apstākļi neatbildīs minimālajām drošības prasībām, lidmašīna nenosēdies un tiks meklēti citi risinājumi.

«airBaltic» pārstāvis sacīja, ka tā esot ierasta prakse jauniem lidaparātiem. «Mēs esam tā sauktajā iesildīšanās periodā, mums ir specifiski apstākļi, kas arī ir iemesls, kāpēc nevaram veikt visas darbības pilnā apmērā, ko varētu ar citiem lidmašīnu tipiem, kas lietoti ilgāk,» pauda Vanags, piebilstot, ka patlaban CS300 gaisa kuģis «nosacīti netiek izmantots ar pilnu jaudu».

Kā ziņots, ka nacionālā aviokompānija no Kanādas ražotāja «Bombardier» ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem. «airBaltic» jaunajā CS300 lidmašīnā ir 145 sēdvietas. Kad «airBaltic» flotes 12 Q400 turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 CS300 lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

Pirmos komerclidojumus ar jauno gaisa kuģi «airBaltic» sāka decembra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu