Vēl nevērtē «RBSSKALS Būvvadība» tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa papildu kreditora pieteikšanās dēļ vēl nav vērtējusi SIA «RBSSKALS Būvvadība» tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, informēja tiesā.

22.decembrī tika saņemts iesniegums par papildu kreditora iekļaušanu procesā, un šo informāciju tiesa nosūtīja uzņēmumam, kā arī administratoram. Patlaban minētajām personām par konkrēto iesniegumu jāsniedz atsauksmes līdz nākamā gada 11.janvārim.

Jau ziņots, ka mēneša vidū tiesā bija iesniegts pieteikums par «RBSSKALS Būvvadība» maksātnespēju. Ar to tiesā vērsās SIA «Vega 1». Maksātnespējas lieta tika ierosināta 15.decembrī, un tiesa to skatīs rīt, 30.decembrī, plkst.13.

Iepriekš uzņēmumā norādīja, ka tiesiskās aizsardzības procesa laikā plānots reorganizēt kompānijas darbību, lai pārvarētu krīzi būvniecībā. «»RBSSKALS» grupa būvniecības tirgū darbojas 24 gadus, gadā vidēji nodrošinot 800 darbvietu. Mūsu darbības laikā esam pieredzējuši gan ekonomisko augšupeju, gan lejupslīdi, savukārt šobrīd uz tiesiskās aizsardzības procesu raugāmies kā uz vienīgo iespēju saglabāt savu profesionālo darbību,» toreiz skaidroja uzņēmumā.

Tiesiskās aizsardzības procesa pieteikšanas mērķis ir uzņēmuma darbības reorganizācija ar papildu finansējuma piesaisti, lai stabilizētu «RBSSKALS Būvvadība» darbību, pārvarētu krīzes situāciju un arī turpmāk uzņēmums būtu konkurētspējīgs un stabils tirgus dalībnieks.

«RBSSKALS Būvvadības» pārstāvji norādīja, ka jau no pagājušā gada būvniecības nozarei ir pienākuši ļoti grūti laiki. Pagājušajā gadā pabeigta un nodota ekspluatācijā lielākā daļa no esošajiem lielajiem publiskajiem būvniecības projektiem, tajā pašā laikā jauni to vietā nav nākuši. Galvenais iemesls tam ir nespēja laicīgi apgūt Eiropas Savienības fondu līdzekļus nākamajam plānošanas periodam, kā ietekmē būvniecības nozare ir sākusi stagnēt.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā «RBSSKALS Būvvadība» strādāja ar 20,994 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,2% mazāk nekā 2014.gadā, un cieta zaudējumus 539 380 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija «RBSSKALS Būvvadība» izveidota 2007.gadā. Tās pamatkapitāls ir 142 284 eiro, bet vienīgā īpašniece ir SIA «RBSSKALS Holding», kura pieder Mārim Saukānam (73,4%) un Andrim Treijam (26,6%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu