Novērš vairāk nekā 153 000 cigarešu nelegālu ievešanu Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsušas 153 200 kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā, pavēstīja dienestā.

Šogad 22.decembrī Kārsavas muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva skenēšanas rezultātā muitas amatpersonas konstatēja 30 centimetru dziļumā zem akmeņoglēm paslēptus iepakojumus. Tajos atradās 100 000 «Premjer» markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 24.decembrī Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontrole. Kontroles rezultātā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām 11 vagonu rāmja konstrukcijās konstatēja no muitas kontroles noslēptas 37 200 NZ markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Pēc VID vēstītā, vakar, 26.decembrī, Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva skenēšanas rezultātā muitas amatpersonas vagonu rāmja konstrukcijās konstatēja no muitas kontroles slēptas 16 000 «Premjer» markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu