PTAC prasa interneta veikalam «www.2u.lv» izbeigt negodīgu komercpraksi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOEL CARRETT / AAP

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir uzdevis SIA «Baltic Able Traders» interneta tirdzniecības vietnei «www.2u.lv» nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, teikts centra paziņojumā.

PTAC prasa pārtraukt piedāvāt un pārdot patērētājiem preces, kuru piegādi komersants apsolītajā termiņā nevar nodrošināt, sniegt patiesu informāciju par patērētāju pasūtīto preču piegādes termiņiem, sniegt patiesu informāciju par patērētāju samaksātās pirkuma maksas atmaksāšanu gadījumos, kad patērētāja pasūtīto preci komersants nepiegādā, kā arī nodrošināt patērētājiem tādus saziņas līdzekļus, lai patērētāji ātri un efektīvi varētu sazināties ar komersantu.

PTAC par «Baltic Able Traders» šogad ir saņēmis 34 patērētāju sūdzības, kā arī sniedzis gandrīz 160 konsultācijas. Patērētāji izteica pretenzijas par to, ka nav piegādātas interneta vietnē «www.2u.lv» nopirktās preces, par kurām ir veikta samaksa.

Pēc PTAC iesaistes, komersants ar 2016.gada 9.novembra apņemšanos paudis gatavību atmaksāt patērētājiem naudu par nepiegādātajām precēm, kā arī turpmāk nodrošināt pieejamību un pienācīgu komunikāciju ar patērētājiem.

Izvērtējot PTAC rīcībā esošos lietas materiālus, PTAC secinājis, ka «Baltic Able Traders» nav pildījusi minēto apņemšanos, jo PTAC turpina saņemt patērētāju sūdzības par neizpildītajiem preču pasūtījumiem un nepiegādāto pasūtījumu maksas neatmaksāšanu patērētājiem, kā arī to, ka vietnē piedāvātās un pasūtītās preces netiek piegādātas un ar komersantu nav iespējams sazināties.

PTAC secinājis, ka konkrētās firmas īstenotās komercprakses ietekmē daudziem patērētājiem tiek radīti zaudējumi, tāpēc PTAC aicina patērētājus rūpīgi izvērtēt iepirkšanos šajā interneta vietnē «www.2u.lv». Gadījumā, ja patērētājs pieņem lēmumu iegādāties preci šajā interneta vietnē, samaksu ieteicams veikt tikai pēc preces piegādes.

«Baltic Able Traders» pilnībā pieder Lietuvas pilsonim Vladam Paugam. Uzņēmums pērn strādājis ar 1,76 miljonu eiro apgrozījumu 63 000 eiro zaudējumiem, liecina «firmas.lv» dati.

Lai Ziemassvētku un Jaunā gada dāvanu gādāšana sagādātu prieku, nevis vilšanos, PTAC aicina patērētājus Ziemassvētku iepirkšanās drudzī būt īpaši apdomīgus, izvēloties interneta tirdzniecības vietne

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu