Nākamā gada sākumā Latvijā varētu ierasties ES «Brexit» sarunu vadītājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vizītē Latvijā nākamā gada janvārī varētu ierasties Eiropas Savienības (ES) delegācijas vadītājs sarunām ar Lielbritāniju par tās izstāšanos no bloka Mišels Barnjē.

Sagaidāms, ka Barnjē Latvijā varētu ierasties janvāra otrajā nedēļā, taču konkrēti vizītes datumi joprojām tiek saskaņoti.

Jau ziņots, ka Barnjē trešdien ieradies Lietuvā, kur ticies ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, premjerministru Sauļu Skverneli, ārlietu ministru Linu Linkeviču un finanšu ministru Viļu Šapoku.

Pirms sarunu sākšanas ar Lielbritāniju par tās izstāšanos no bloka Barnjē plāno apmeklēt visas ES valstis.

LETA jau vēstīja, ka tās rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvija pilnīgu skaidrību par «Brexit» procesu vēlas vēlākais līdz nākamajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas norisinātos 2019.gadā.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā Latvijas pozīcijā par valsts interesēm iespējamajās ES un Lielbritānijas sarunās par izstāšanos no ES, teikts, ka valsts vēlas, lai iespējamās sarunas notiktu regulārā Eiropadomes un Padomes pārraudzībā.

Latvija arī neizslēdz, ka izstāšanās sarunas no ES puses varētu vadīt Eiropas Komisija, balstoties uz Eiropadomes vadlīnijām un Padomes mandātu.

Tomēr skaidrībai par tālāko procesu - sarunu uzsākšanu/pabeigšanu - jābūt vēlākais līdz jauna institucionālā cikla sākumam, tas ir, EP vēlēšanām 2019.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu