Pirmajā izsolē par SIA «Jaunpagasts plus» spirta rūpnīcas iegādi nepieteicās neviens kandidāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmajā izsolē, kurā tika piedāvāts iegādāties bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājas SIA «Jaunpagasts plus» spirta rūpnīcu Iecavā, nepieteicās neviens pretendents, sacīja uzņēmuma pārstāvis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā Jānis Maršāns.

Pirmajā izsolē ar augšupejošu soli tika piedāvāts iegādāties «Jaunpagastam plus» piederošo nekustamās un kustamās mantas kopību struktūrvienībā «Spirta rūpnīca Iecava» - bioetanola ražotni ar nominālo jaudu 35 000 litru diennaktī, kas sastāv no nekustamajiem īpašumiem «Iecavas spirta dedzinātava» un «Iecavas spirta dedzinātava 1», kā arī kustamās mantas - ražošanas iekārtām un pārējiem pamatlīdzekļiem. Īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 1,231 miljons eiro. Ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamā vērtība ir 834 000 eiro. Izsoles solis ir noteikts 12 310 eiro. Nodrošinātie kreditori ir Beļģijas «BNP Paribas Fortis SA/NV» un SIA «Finanšu restrukturizācijas risinājumi». Izsoles noslēdzās šodien plkst.13.

Jau ziņots, ka SIA «Jaunpagasts plus» spirta rūpnīcu Iecavā plānots atkāroti izsolīt otrajā izsolē ar lejupejošu soli. Īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 1,231 miljons eiro. Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā vērtība ir 834 000 eiro. Izsoles solis ir noteikts 12 310 eiro. Otrā izsole sāksies 22.decembrī plkst.13, bet izsoles noslēgums plānots 2017.gada 23.janvārī plkst.13.

Tāpat ziņots, ka Talsu rajona tiesa 2016.gada 2.augustā apstiprināja uzņēmuma «Jaunpagasts plus» ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts 24 mēneši.

«Jaunpagasts plus» reģistrēts 1997.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,269 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA «BioAkcept», kas pieder divām Latvijas kompānijām SIA «Metier compos direction» (51,02%) un SIA «Doncom» (48,98%). «Metier compos direction» pieder AS MCD, bet «Doncom» - Donātam Vaitaitim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu