No 2019.gada varēs lietot tikai vienotajā tīklā saslēgtus azartspēļu automātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Valdība šodien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu no 2019.gada atļaut lietot tikai vienotajā tīklā saslēgtus azartspēļu automātus.

Ministru kabinets (MK) šodien atbalstīja noteikumu projektu par vienotās azartspēļu automātu kontroles un uzraudzības sistēmas ieviešanas un uzturēšanas kārtību, sistēmā iekļaujamajiem datiem un to apmaiņas kārtību.

Noteikumi paredz, ka no 2019.gada 1.janvāra drīkstēs ekspluatēt tikai tādus azartspēļu automātus, kuri būs pieslēgti vienotajai azartspēļu automātu kontroles un uzraudzības sistēmai (AKUS) vienotā tīklā.

Noteikumi nosaka AKUS ieviešanas un uzturēšanas kārtību, prasības azartspēļu automātu pieslēgšanai šai sistēmai, tajā iekļaujamos datus un šo datu apmaiņas kārtību, kā arī prasības iekļaujamo datu uzglabāšanai. Noteikumi nosaka arī Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas tiesības iegūt informāciju no AKUS.

Atbilstoši noteikumiem AKUS ievieš azartspēļu organizētājs vietās, kurās tas organizē azartspēles, izmantojot azartspēļu automātus. Katrā azartspēļu organizēšanas vietā azartspēļu organizētājam no 2019.gada 1.janvāra esošie azartspēļu automāti būs jāsaslēdz vienotā tīklā, nodrošinot visu datu pārraidi uz azartspēļu organizētāja centrālo serveri.

Ja azartspēļu organizētājs pēc šī datuma iegādāsies jaunus azartspēļu automātus, arī tie būs jāpieslēdz AKUS, lai varētu ekspluatēt jaunos azartspēļu automātus.

Lai azartspēļu organizētāji varētu veikt visus nepieciešamos sagatavošanās darbus azartspēļu automātu pieslēgšanai AKUS, noteikumu projekts stāsies spēkā ne vēlāk kā 2017.gada 1.janvārī, bet tas būs piemērojams no 2019.gada 1.janvāra.

Patlaban Latvijā ir 11 azartspēļu organizētāji, uz kuriem attiektos šie noteikumi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu