Itālija gatavo 20 miljardu eiro finansējumu grūtībās nonākušo banku atbalstam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Jaunais Itālijas premjerministrs Paolo Džentiloni pirmdien paziņoja, ka viņš lūgs parlamentu apstiprināt piesardzības finansējuma paketi 20 miljardu eiro apmērā, kas būtu paredzēta valsts grūtībās nonākušajām bankām.

Šāda iecere paredzēta laikā, kad pasaulē vecākā banka - Itālijas «Banca Monte dei Paschi di Siena» (BMPS) - cenšas privātajā sektorā jaunā kapitālā iegūt piecus miljardus eiro, lai izvairītos no valdības intervences.

BMPS kopš gada sākuma zaudējusi vairāk nekā 80% no tirgus kapitalizācijas, bet jūlijā tā Eiropas Savienības tā dēvētajā stresa testā tika atzīta par vājāko banku.

«Tas ir piesardzības pasākums. Mēs uzskatām, ka tas ir mūsu pienākums īstenot šo pasākumu, lai aizsargātu noguldījumus. Es ceru, ka visām politiskām kustībām parlamentā ir šāda atbildība,» norādīja Džentiloni.

BMPS nepieciešams noslēgt piecu miljardu eiro piesaistīšanas centienus līdz decembra beigām pēc tam, kad Eiropas Centrālā banka (ECB) noraidīja bankas lūgumu tai piešķirt vairāk laika līdzekļu iegūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu