«Depo» būvnieki sola ņemt vērā konstruktīvus jelgavnieku ierosinājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Gineitis / Rietumu radio

SIA «Auras centrs», kas Lielupes krastā, Cukura ielā Jelgavā plāno būvēt lielveikalu Depo, projektā plāno iekļaut jelgavnieku konstruktīvus ierosinājumus projekta pilnveidošanai, informēja uzņēmuma pārstāve Renāta Kaupasa.

19.decembrī SIA «Auras centrs» Jelgavas būvvaldei iesniedza lūgumu līdz nākamā gada 21.janvārim pagarināt Cukura ielas projekta būvniecības ieceres izskatīšanas laiku.

Termiņa pagarinājums lūgts, ņemot vērā nepieciešamību precizēt vairākus no sabiedrības saņemtus konstruktīvus ierosinājumus projekta pilnveidošanai, skaidroja Kaupasa. Viņa gan nekomentēja, ar ko saistītas izmaiņas, vien pauda, ka tikšanās laikā Jelgavā saņemti «interesanti ierosinājumi par projektu».

Kā ziņots, Igaunijas fondam «EfTEN Capital» Jelgavā iepazīstinot ar ieceri Lielupes krastā būvēt lielveikalu «Depo», plaša viedokļu apmaiņa izvērtās par to, cik reprezentatīva būs jaunā būve.

Klātesošajiem atklāts, ka konkursā par skiču izveidošanu iecerētajam objektam izvēlēts «delikātākais» variants, kas «nekrīt ārā» no vispārējā konteksta ar tuvumā esošo Jelgavas pili. Taču jelgavnieki pauda viedokli, ka tikšanās laikā tā arī netika skaidri atklāts gan objekta vizuālais izskats, gan tā novietojums attiecībā pret ceļiem un Lielupi.

Vairāki jelgavnieki iebilda, ka objekts neizskatās reprezentatīvi, lai arī teritorijas lokālplānojumā noteikts, ka apbūvei teritorijā pie Lielupes jābūt augstvērtīgai un reprezentatīvai. Piemēram, Jānis Āboliņš, pārstāvot iniciatīvas grupu, kas nav mierā ar veikala būvniecību, pauda, ka «reprezentatīvs» nozīmē «pārstāvniecisks», un jautāja, ko īsti pārstāves tipveida ēka pie upes.

Tāpat vēstīts, ka 25.novembrī Igaunijas fondam «EfTEN Capital» piederošā SIA «Auras centrs» Jelgavas pilsētas būvvaldei iesniedza būvniecības ieceri tirdzniecības centra projektam Cukura ielā, kura paredzētais objekta nomnieks ir veikals «Depo», aģentūru LETA informēja «EfTEN» pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu