«airBaltic» divu gadu laikā plāno ieviest bezvadu internetu jaunajās CS300 lidmašīnās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» nākamajos divos gados plāno ieviest bezvadu internetu (wi-fi) jaunajās CS300 lidmašīnās, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Viņš skaidroja, ka šāda iespēja bija jau patlaban, saņemot jauno lidmašīnu, taču «airBaltic» nav apmierināts ar pašreizējām tehnoloģijām un pieejamo interneta ātrumu.

Aviokompānija grasās nedaudz nogaidīt un wi-fi ieviest nākamajos divos gados.

Jau vēstīts, ka pasaulē pirmo komercreisiem paredzēto «Bombardier» CS300 lidmašīnu «airBaltic» Rīgas lidostā sagaidīja 30.novembrī, bet pirmajā reisā tā devās trešdien, 14.decembrī.

Jaunajā CS300 lidmašīnā ir 145 sēdvietas un vairākas priekšrocības pasažieriem, tostarp lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī klusāka.

Nacionālā aviokompānija ir pasūtījusi kopumā 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem. Kad «airBaltic» flotes 12 Q400 turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 CS300 lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

Šobrīd «airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu