VID atjaunojis EDS un citu informācijas sistēmu darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šodien atjaunojis Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) un citu informācijas sistēmu darbību.

Kā ziņots, 15.decembrī, veicot VID informācijas sistēmu modernizācijas pasākumus, lietotājiem vairākas VID informācijas sistēmas kļuva nepieejamas.

VID pārstāvji pavēstīja, ka nebija pieejama Akcīzes preču pārvietošanas un kontroles sistēma (EMCS) un Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS). Bija iespējami traucējumi arī informācijas pieprasīšanai Publiskojamo datu bāzes sadaļās «Speciālas atļaujas (licences) un izziņas darbībām ar akcīzes precēm» un «Nodokļu parādnieki». Pārslēgšanās uz saistītajām informācijas sistēmām EMDAS, MKD no EDS darbojās.

Ņemot vērā vairāk nekā diennakti ilgušo EDS un citu VID informācijas sistēmu nepieejamību, visas tās deklarācijas un dokumenti, kuru iesniegšanas termiņš bija 15.decembris, nodokļu maksātāji varēs iesniegt, tiklīdz VID informatīvo sistēmu darbība tiks atjaunota. Atbildība par termiņa kavēšanu netiks piemērota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu