Japāna pārspēj Ķīnu kā lielākā ASV parāda vērtspapīru turētāja

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japāna oktobrī ir kļuvusi par lielāko ASV parāda vērtspapīru turētāju ārvalstīs, šai ziņā apsteidzot Ķīnu, ceturtdien paziņoja ASV Finanšu ministrija.

Ārvalstu īpašumā esošo ASV parāda vērtspapīru summa oktobrī saruka par 1,9% līdz 6,04 triljoniem ASV dolāru, un šī samazināšanās notika ceturto mēnesi pēc kārtas. Tā ir sarukusi par 3,9% salīdzinājumā ar 6,28 triljoniem dolāru martā.

Oktobrī saruka gan Japānai, gan Ķīnai piederošie ASV parāda vērtspapīru portfeļi. Ķīnas portfelis samazinājās par 3,6% līdz 1,12 triljoniem dolāru, bet Japānas portfelis saruka tikai par 0,4% līdz 1,13 triljoniem dolāru.

Kopējais ASV federālās valdības parāds pašlaik ir 19,8 triljoni dolāru. Tiek prognozēts, ka nākamo 10 gadu laikā tas pieaugs par 8,6 triljoniem dolāru, uzsverot ASV nepieciešamību turpināt ārzemju investoru piesaistīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu