Īres maksas Rīgas centrā šogad sarukušas par 15-20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Nespējot realizēt dārgākā segmenta dzīvokļus Rīgas centrā, to īpašnieki sākuši šos dzīvokļus aktīvi piedāvāt īres tirgū, tādējādi īres maksa centra dzīvokļiem šogad samazinājusies par 15-20%, sacīja nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Liela daļa šo īpašumu tika gatavoti pārdošanai pircējiem-nerezidentiem, bet, ņemot vērā to, ka šādu pircēju skaits pēdējos divos gados ir ievērojami samazinājies, īpašnieki vēlas atgūt ieguldīto naudu un piedāvā dzīvokļus īrei, skaidroja Šīns.

Kā liecina «Latio» dati, Rīgas centra jaunajos projektos un kapitāli rekonstruētajās ēkās īres maksas sarukušas no 11 eiro par kvadrātmetru mēnesī līdz 8,5 eiro par kvadrātmetru, bet daļēji renovētās pirmskara mūra ēkās īres maksas sarukušas no 7,5 eiro līdz sešiem eiro par kvadrātmetru mēnesī.

«Ir parādījusies jauna klientu kategorija - vietējais investors, kas savus brīvos līdzekļus izvieto nekustamo īpašumu tirgū,» skaidroja Šīns.

Saglabājoties zemām banku procentu likmēm, arvien vairāk cilvēku iegulda nekustamajā īpašumā, to pēc tam izīrējot. Šīns sacīja, ka novērojama salīdzinoši jauna tendence, ka tiek iegādāti veseli nami, uzlaboti vai renovēti un izveidoti par speciāliem īres dzīvokļu namiem.

Šīns piebilda, ka šogad pirmo reizi vietējie pircēji iegādājušies vairāk objektu īrei nekā ārvalstu pircēji.

«Latio» valdes loceklis Aldis Riekstiņš piebilda, ka īres rentabilitāte joprojām saglabājas 6-8% apmērā. Zemāka tā ir mikrorajonos, bet centrā tā ir ap 8%. «Ir redzēti arī tādi īres īpašumu portfeļi, kur rentabilitāte sasniedz 10-12%,» piebilda Riekstiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu