Jelgavas pašvaldība nevar neizsniegt «Depo» būvniecības atļauju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja iesniegtais lielveikala «Depo» būvniecības projekts būs atbilstošs noteikumiem, pašvaldībai nebūs pamata neizsniegt būvniecības atļauju, informēja pašvaldības komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Egita Veinberga.

Mēneša laikā pēc lielveikala būvniecības ieceres saņemšanas Būvvalde lems par būvatļaujas izdošanu, atteikumu izdot būvatļauju vai būvniecības ieceres publisku apspriešanu. «Ja būvniecības iecere atbilst visiem noteiktajiem normatīvajiem aktiem, pašvaldībai nav pamata neizsniegt būvniecības atļauju,» informēja Veinberga.

Kā ziņots, 25.novembrī Igaunijas fondam «EfTEN Capital» piederošā SIA «Auras centrs» Jelgavas pilsētas būvvaldei iesniedza būvniecības ieceri tirdzniecības centra projektam Cukura ielā, kura paredzētais objekta nomnieks ir veikals «Depo», informēja «EfTEN» pārstāvji.

Igaunijas fondam «EfTEN Capital» Jelgavā iepazīstinot ar ieceri Lielupes krastā būvēt lielveikalu «Depo», plaša viedokļu apmaiņa izvērtās par to, cik reprezentatīva būs jaunā būve. «Biju domājis, ka būs drūzmēšanās pie durvīm,» tikšanās sākumā pauda «EfTEN Capital Latvia» vadītājs Viktors Savins, komentējot sanākušo vietējo iedzīvotāju skaitu. Aģentūra LETA novēroja, ka uzklausīt nekustamā īpašuma pārvaldītājus un arhitektus bija sanākuši apmēram 60 cilvēki, bet apmēram 10-15 no tiem bija pašvaldības vadības, administrācijas un citu iestāžu pārstāvji, kā arī deputāti.

Klātesošajiem atklāts, ka konkursā par skiču izveidošanu iecerētajam objektam izvēlēts «delikātākais» variants, kas «nekrīt ārā» no vispārējā konteksta ar tuvumā esošo Jelgavas pili. Taču jelgavnieki pauda viedokli, ka tikšanās laikā tā arī netika skaidri atklāts ne objekta vizuālais izskats, ne tā novietojums attiecībā pret ceļiem un Lielupi.

Vairāki jelgavnieki iebilda, ka objekts neizskatās reprezentatīvi, lai arī teritorijas lokālplānojumā noteikts, ka apbūvei teritorijā pie Lielupes jābūt augstvērtīgai un reprezentatīvai. Piemēram, Jānis Āboliņš, pārstāvot iniciatīvas grupu, kas nav mierā ar veikala būvniecību, pauda, ka «reprezentatīvs» nozīmē «pārstāvniecisks», un jautāja, ko īsti pārstāves tipveida ēka pie upes. Savins gan oponēja, ka viņa izpratnē «reprezentatīvs» nozīmē «kvalitatīvs», aicinot neiesaistīties diskusijās par latviešu valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu