Ameriks: Ķīnas kravu piesaiste izskatās diezgan cerīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas ostā ir iespējams daļu zaudēto Krievijas kravu aizstāt ar citu valstu, tostarp Ķīnas kravām, šorīt LTV paziņoja Rīgas vicemērs, Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Ameriks atzina, ka Krievijas lēmumu dēļ Rīgas ostā ir kravu kritums - savulaik gaidāmais kritums esot ticis lēsts par kādiem 4 miljoniem tonnu gadā, tomēr tas varētu būt nedaudz mazāks un būt ap ap 3 miljoniem tonnu. Kravu kritums ir vērojams, jo Krievijas naftas produkti vairāk tiek sūtīti uz pašas Krievijas ostām, bet vēl daļa - uz Turciju.

Alternatīvas ir sadarbība ar Ķīnu, jo spējam savienot Ziemeļeiropu ar Austrumiem, sacīja politiķis. Viņš atzina, ka «neviens uz paplātes neko nepienesīs», taču Rīgai un Latvijai kopumā esot labs piedāvājums ostām kopā ar dzelzceļu, līdz ar to sadarbības iespējas izskatoties diezgan cerīgi.

Savukārt runājot par Rīgas domes nākamā gada budžetu, Ameriks apgalvoja, ka tas esot izstrādāts «pa nullēm», lai arī tajā tiek plānots ap 30 miljonu eiro deficīts.

Opozīcija jau kādus gadus sešus katru gadu saka, ka viss ir slikti un Rīga tūdaļ bankrotēs, taču tā nenotiek, izteicās Ameriks un uzsvēra, ka Rīgas budžeta plāni ir saskaņoti ar Finanšu ministriju, jo pati Rīga nodokļus vairs neiekasē.

Dotācijas «Rīgas satiksmei» Rīgas domes valdošā koalīcija mazināt neplānojot, jo atvieglojumu piešķiršana daudzām iedzīvotāju grupām bijis apzināts politisks lēmums un pašvaldība spējot to samaksāt, piebilda Ameriks.

Rīgas dome par budžeta apstiprināšanu plāno lemt 20.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu