Cīrule vēlas mazināt VID iekšējo birokrātiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ilze Cīrule vēlas mazināt iekšējo birokrātiju dienestā. «Visi esam redzējuši sociālajos medijos, kā izskatās VID parakstīts dokuments. Tas ir tas, ko mēs negribētu redzēt,» LNT raidījumā «900 sekundes» teica Cīrule.

Vakar plašu rezonansi bija izraisījis kāds tviterī publiskota dokumenta fragments, kurā redzams, cik «raženi» strādā VID un cik nopietni pieiet, jādomā, katrai lietai, ka to izpētī un paraksta, apzīmogo strīpām darbinieku. Turklāt par uzdrošināšanos publiskot šo informāciju «vainīgais», kā liecina informācija internetā - VAS «Latvijas Pasts» Iekšējās drošības dienesta vadītājs, atlaists no darba.

Cīrule vērtē, ka minētajā dokumentā bijusi ļoti sensitīva informācija, kura attiecas uz muitas darbībām «Latvijas Pastā». Viņa norādīja, ka ikvienam profesionālim, kurš strādā ar līdzīgiem dokumentiem, vajadzētu saprast savas rīcības sekas. «Kur ir garantija, ka viņš neizpaudīs sensitīvu informāciju par uzņēmumu?» norādīja Cīrule.

Runājot par iekšējās birokrātijas mazināšanu, VID vadītāja apliecināja, ka jau nākamā gada vidū ar dokumentiem, uz kuriem būs desmitiem parakstu, vairs nebūs jāsaskaras. «Vienotā sistēma ir ieviesta pagājušajā gadā, un ļoti liela daļa dokumentu iet cauri tai. Protams, vēl ir palikuši kādi projekti, kuri ir ārpus tās. Iespējams, līdz 2017.gada vidum viss notiks vienotā sistēmā, un ar šādiem dokumentiem vairāk nebūs jāsastopas,» norādīja Cīrule.

VID vadītāja vēlas, lai dienests mazinātu birokrātiju arī darbā ar klientiem un mainītu attieksmi, esot klientiem draudzīgiem un pildot devīzi «Konsultē vispirms». Tāpat Cīrule redz, ka VID departamenti iepriekš vairāk strādājuši katrs par sevi, tādēļ, pēc viņas teiktā, jāstiprina komanda vadības līmenī un tad jāstrādā kopā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu