S&P apstiprina Igaunijas kredītreitingu līdzšinējā «AA-» līmenī

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra «Standard&Poor's» (S&P) apstiprinājusi Igaunijas ilgtermiņa reitingu saistībām ārvalstu un vietējā valūtā līdzšinējā «AA-» līmenī, teikts aģentūras paziņojumā.

Arī īstermiņa reitings ārzemju un vietējā valūtā apstiprināts līdzšinējā «A-1+» līmenī.

Reitingam saglabāta stabila nākotnes prognoze.

Reitings «AA-», ko noteikusi S&P, ir augstākais no visu kredītreitingu aģentūru noteiktajiem Igaunijai. Reitings nozīmē vērtējumu par valsts spēju izpildīt savas finanšu saistības, kuras uzņēmusies tās valdība.

S&P norādīja, ka valdības maiņa Igaunijā neietekmē valsts spēcīgākos kredītpozīciju faktorus: spēcīgas valsts finanses un iedarbīgu politikas veidošanu. Jaunā valdība, S&P vērtējumā, krasi nemainīs Igaunijas fiskālo politiku.

Tāpat aģentūra norāda uz to, ka Centra partijas līdera Jiri Ratasa valdība ir apņēmusies turpināt administratīvo reformu.

S&P sagaida, ka Igaunijas ekonomikas izaugsme šogad būs 1,4%, nākamgad sasniegs 2,4%, bet 2016.-2019.gadā tā būs vidēji 2,3%.

Igaunijas reitingu līdz «AA-» S&P paaugstināja 2011.gada augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu