«Rīgas siltums»: Decembrī apkures tarifs augstāks nekā novembrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Siltumapgādes tarifs Rīgā šogad decembrī ir nedaudz augstāks kā novembrī - 42,54 eiro par megavatstundu (EUR/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūrai LETA pavēstīja AS «Rīgas siltums» pārstāve Linda Rence.

Vienlaikus viņa norādīja, ka tarifs joprojām ir par 10% zemāks nekā 2015.gada decembrī. Tarifa pieaugums šogad decembrī saistīts ar dabasgāzes tirdzniecības cenas pieaugumu.

Pēc Rences teiktā, sagaidāms, ka janvārī un februārī tarifs nemainīsies un būs 42,54 EUR/MWh. Prognoze noteikta, balstoties uz AS «Latvijas Gāze» publicēto paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības cenu decembrī, janvārī un februārī - 170,74 eiro par tūkstoti normālkubikmetru.

Rence piebilda, ka apkures tarifs Rīgā ir zemākais starp Latvijas lielajām pilsētām.

Novembrī apkures tarifs Rīgā bija 40,68 EUR/MWh.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir aptuveni 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu