Par šā gada eksporta čempionu atzīts «Dobeles dzirnavnieks»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā «Eksporta un inovācijas balva 2016» eksporta čempiona titulu ieguva AS «Dobeles dzirnavnieks», informēja LIAA.

Kategorijā «Eksportspējīgākais komersants» lielo/vidējo komercsabiedrību grupā pirmo vietu ieguva SIA «Primekss», otro - «X Infotech», bet trešo - SIA «Biosan». Atzinība šajā kategorijā tika«AS «Balticovo», SIA «Nemo», SIA ««Pure Chocolate», SIA «Skonto Prefab» un SIA «Stenders».

Kategorijā «Eksportspējīgākais komersants» mazo komercsabiedrību grupā pirmo vietu ieguva SIA «Testdevlab», otro - SIA «Crosschem», bet trešo - SIA «Palleteries». Atzinība šajā kategorijā tika SIA «Aquafence Latvia», SIA «Art Fairs Service», SIA «Pins.co», SIA «Rāmkalni Nordeco», SIA «Riot Engineering» un SIA «Vilsa».

Kategorijā «Importa aizstājējprodukts» uzvarēja SIA «Knauf» ar ģipškartona plāksnēm, otrajā vietā - AS «Spodrība» ar ekoloģisku sadzīves ķīmijas produktu līniju «Eco Seal For Nature», bet trešo vietu ieguva AS «Smiltenes piens» ar sieru «Mozzarella». Atzinība šajā kategorijā tika izteikta SIA «Balticfloc» celulozes šķiedrai un granulām «SMA» asfalta maisījumiem, kā arī atzinība tika SIA «SAZ Shoes» par sieviešu dizaina apaviem.

Foto: Evija Trifanova / LETA

Kategorijā «Inovatīvākais produkts» uzvarēja SIA «UAV Factory» ar bezpilota lidaparātiem, otrajā vietā - SIA «Peruza» ar autofīderi un autonobingu, bet trešajā vietā - AS «Biotehnikas centrs» ar bioreaktoru sistēmām.

Kategorijā «Rūpnieciskais dizains» pirmo vietu ieguva SIA «Catchbox» ar mētājamiem mikrofoniem, otrajā vietā - SIA «Gravtex» ar dekoratīviem koka sienu un žogu paneļiem, bet trešajā vietā - SIA «Vizulo» ar produktu «Vizulo Stork Little Brother». Atzinības raksti šajā kategorijā tika pasniegti SIA «AD Smart» par sūkājamajām pastilām uz kociņa «Faringo Chups» un SIA «Banga Ltd.» par zivju konserviem plastmasas kārbā.

Katras konkursa kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos - tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Pirmo trīs vietu ieguvējiem katrā kategorijā tika piešķirta iespēja izmantot konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2016» laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos. Informācija par visiem konkursa laureātiem ievietota LIAA mājas lapā ar tiešsaisti uz uzņēmumu mājaslapām.

Konkurss «Eksporta un inovācijas balva» šogad notika 12.gadu un šogad tam tika iesniegti 117 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu