Rīgas brīvostas pārvaldē likvidēs vairāk nekā 100 štata vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Reorganizējot Rīgas brīvostas pārvaldi, štata vietu skaitu līdz nākamā gada martam plānots samazināt par vairāk nekā 100, aģentūrai LETA pastāstīja ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Viņš norādīja, ka šodien valdes sēdē tika konceptuāli skatīts Rīgas brīvostas pārvaldes nākamā gada budžets un kontekstā arī to arī jautājums par pārvaldes reorganizāciju. Patlaban brīvostas pārvaldē ir 10 departamentu un 407 štata vietas, tostarp Ostas policijā, Kapteiņa dienestā un bāku sargi, savukārt līdz nākamā gada 1.martam departamentu skaitu paredzēts samazināt līdz septiņiem, bet štata vietu skaitu - līdz 291.

Pēc Amerika teiktā, daļa darbinieku, kas tiks pakļauti reorganizācijai, pāries darbā uz SIA «Rīgas brīvostas flote», kurai tikšot nodotas loču funkcijas. Precīzs cilvēku skaits, kas pāries darbā uz «Rīgas brīvostas floti», gan būs zināms tikai pēc 20.decembra, kad ostas valdes sēdē paredzēts apstiprināt nākamā gada budžetu. Līdz tam vēl notiks darbs pie reorganizācijas plāna.

Tāpat viņš pastāstīja, ka nākamā gada budžetā paredzēts kravu kritums 8% apmērā, salīdzinot ar šo gadu, kas ir piesardzīga prognoze. Šogad budžetā bija paredzēts kritums 10% apmērā, bet, visticamāk, tas būs 7-8% līmenī.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Rīgas brīvostas valde oktobra beigās, balstoties uz starptautiskās auditorkompānijas «Deloitte» ieteikumiem, nolēma sākt ostas pārvaldes reorganizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu