No Jaunā gada darbinieki uz pusslodzi nebūs cieņā! Daudziem bail par atlaišanu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Jau mēnesi dzirdu runas, ka no Jaunā gada vairs nevarēs strādāt darbu, kas ir 0,2, 0,25 vai pusslodzes darbs, kā arī stundu likmes darbu arī vairs nevarēšot strādāt,» raksta Bez Tabu skatītāja, kura esot informāciju meklējusi internetā, bet neko neesot atradusi.

Viņa vēlas uzzināt, vai tiešām ir kādi Ministru kabineta grozījumi: «Tas skars daudzus cilvēkus, un viņi atkal nokļūs Valsts nodarbinātības aģentūras gaiteņos….»

Valsts darba inspekcija apstiprina, ka nekādi grozījumi Ministru kabineta noteikumos netiks veikti un pēc Jaunā gada pusslodzes darbus varēs strādāt tā pat kā līdz šim. Šajā ziņā nekas nemainās, bet ir zināms, no kurienes šīm baumām aug kājas.

No Jaunā gada katrs darbinieks saņems sociālās garantijas no minimālās algas 70% apmērā. Tātad katram darba devējam, neatkarīgi no tā, vai darbinieks strādā pilnu slodzi, pusslodzi vai tikai pāris stundas dienā, nāksies veikt sociālās iemaksas par darba ņēmēju.

Šis ir darba devēja pienākums, un darbinieks ir tikai ieguvējs, jo saņems sociālo garantiju lielākā apmērā, nekā, iespējams, nopelnījis darba algā.

Tas attiecas uz tiem darbiniekiem, kuri nesaņem valstī noteikto minimālo mēnešalgu, no nākamā gada tā būs 380 eiro. Skaidrs, ka šāda situācija darba devējam nav izdevīga, jo nāksies veikt papildu maksājumus par darbiniekiem.

Valsts ieņēmumu dienestā mierina, ka tas nav pamatots iemesls, lai izbeigtu darba attiecības, bet kā būs realitātē?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu