Tramps lielās, ka nodrošinājis Japānas investīcijas ASV 50 miljardu apmērā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien solīja īstenot stingru politiku, liekot ASV ekonomiku pirmajā vietā, un lielījās, ka jau ir nodrošinājis Japānas investīcijas 50 miljardu ASV dolāru apmērā 50 000 darbavietu radīšanai ASV.

Tramps nesniedza sīkākas ziņas par šīm darbavietām vai investīcijām, par kurām viņš paziņoja pēc savām sarunām ar Japānas telekomunikāciju magnātu Masajosi Sonu, kas bija notikušas Trampa debesskrāpī Ņujorkā.

«Dižs Japānas puisis. Viņš ir apsolījis, ka grasās ieguldīt Savienotajās Valstīs 50 miljardus dolāru mūsu uzvaras dēļ,» Tramps paziņoja vairākiem tūkstošiem atbalstītāju Ziemeļkarolīnas štata Feietvilas pilsētā.

«50 tūkstoši darbavietu, kurās viņš grasās investēt,» piebilda Tramps.

Japānas magnāts paziņoja reportieriem Trampa tornī, ka viņa telekomunikāciju firma investēs jaunuzņēmumos (startapos) Amerikā.

«Es vienkārši ierados, lai nosvinētu viņa (Trampa) jauno darbu,» sacīja Sons.

Magnāts parādīja dokumentu, kurā norādīts, ka viņa kompānija «SoftBank» un Taivānas tehnoloģiju milzis «Foxconn» «apņemas investēt 50 miljardus dolāru + 7 miljardus dolāru ASV, radīt 50 tūkstošus + 50 tūkstošus jaunu darbavietu ASV nākamajos četros gados».

Intervijā laikrakstam «The Wall Street Journal» Sons sacīja, ka šī nauda būs no 100 miljardu dolāru vērta investīciju fonda, kuru viņš veido kopā ar kādu Saūda Arābijas fondu un citiem potenciāliem partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu