CSDD deviņos mēnešos nopelnījusi € 3,7 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad deviņos mēnešos strādāja ar 31,622 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt tās peļņa pieauga divas reizes - līdz 3,659 miljoniem eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

CSDD vadības ziņojumā teikts, ka direkcija šogad deviņos mēnešos strādāja atbilstoši apstiprinātajam budžetam. Ieņēmumu ziņā būtiskākā darbības joma bija transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kur vērojams ienākumu pieaugums 12,5% apmērā. Pamatpārbaužu skaits kāpis par 0,7%, bet atkārtoto pārbaužu skaits - par 1,3%.

Vienlaikus ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar paaugstinātajām pakalpojumu cenām no šā gada automobiļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, turklāt palielinājies dārgāko pakalpojumu īpatsvars.

Savukārt otrs būtiskākais apgrozījuma avots ir transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kur deviņos mēnešos bijis ieņēmumu kāpums 4,9% apmērā.

Tiesa gan, salīdzinot ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, sarucis transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju un izsniegto numura zīmju skaits - attiecīgi par 2% un 3,3%. CSDD šos datus skaidro ar sākto transportlīdzekļu tirdzniecības jomas sakārtošanu nolūkā mazināt ēnu ekonomiku.

«Kopumā var secināt, ka direkcijas darbība 2016.gada deviņos mēnešos ir bijusi veiksmīga un tā ir veicinājusi stratēģijā noteikto finanšu un nefinanšu mērķu sasniegšanu,» norāda CSDD vadība.

Pērn pirmajos deviņos mēnešos CSDD strādā ar 28,518 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,871 miljona eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu