Gauss: «airBaltic» pakāpeniski atjaunojot floti ar CS300, «Boeing 737» pārdos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic», pakāpeniski atjaunojot floti ar Kanādas «Bombardier» ražotājām CS300 lidmašīnām, pārdos «Boeing 737» lidmašīnas, sacīja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka patlaban «airBaltic» flotē ir 13 «Boeing 737» lidmašīnas - četras no tām līzingā, savukārt deviņas uzņēmuma īpašumā. Atjaunojot lidsabiedrības floti, «Boeing 737» lidmašīnas tiks pārdotas. Pašreizējais biznesa plāns paredz, ka pēc 2020.gada visa «airBaltic» flote sastāvēs no «Bombardier» lidmašīnām.

Līdz 2021.gadam uzņēmums iecerējis palielināt pārvadāto pasažieru skaitu no pašreizējiem trim miljoniem līdz četriem miljoniem gadā. Plānotais flotes izmērs - 34 lidmašīnas. Par divām pozīcijām flotē vēl nav skaidrības, bet, visticamāk, arī tās būs «Bombardier» lidmašīnas - vai nu propollerlidmašīnas vai ar reaktīvu dzinēju.

Gauss skaidroja, ka šogad paredzēts saņemt kopumā divas jaunās CS300 lidmašīnas, nākamgad sešas, 2019.gadā astoņas, bet atlikušās četras 2020.gadā.

Tāpat viņš pastāstīja, ka jaunās lidmašīnas sniegums ir labāks, nekā «Bombardier» sākotnēji solīja attiecībā uz degvielas patēriņu un spēju veikt tālos lidojumus. Ar jauno lidmašīnu «airBaltic» no Rīgas bez jebkādām problēmām var sasniegt, piemēram, Abu Dabi.

Savukārt, runājot par flotes atjaunošanas finansēšanu, Gauss klāstīja, ka par pirmajā lidmašīnām tiek samaksāts, pateicoties privātā investora un valsts ieguldījumam, savukārt tālāk par to tiks lemts pakāpeniski. Potenciāls partneris ir Kanādai piederošā kredītaģentūra «Export Development Canada».

Vienlaikus «airBaltic» vadītājs piebilda, ka uzņēmumam ļoti svarīgi, lai lidmašīnas tiktu iekļautas kompānijas bilancē, nevis būtu līzingā.

Tāpat viņš atzīmēja, ka valsts sākusi meklēt stratēģisko investoru «airBaltic», kas ideālā gadījumā būtu liela aviogrupa, un rezultātus iecerēts sagaidīt nākamgad.

Patlaban «airBaltic» flotē ir 25 lidmašīnas - 13 «Boeing 737» un 12 «Bombardier Q400 NextGen».

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka vakar, 1.decembrī, svinīgā ceremonijā ar augstu amapetsonu un citu viesu līdzdalību tika prezentēta pirmā «airBaltic» piegādātā CS300 lidmašīna.

Pasaulē pirmo komercreisiem paredzēto «Bombardier» CS300 lidmašīnu «airBaltic» Rīgas lidostas sagaidīja trešdien, 30.novembrī. Jaunajā CS300 lidmašīnā ir 145 sēdvietas un vairākas priekšrocības pasažieriem, tostarp lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī klusāka.

Lidojumus ar jauno, Kanādā ražoto lidmašīnu «airBaltic» sāks 14.decembrī, veicot komerciālo reisu no Rīgas uz Amsterdamu.

Nacionālā aviokompānija ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Kad «airBaltic» flotes 12 Q400 turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 CS300 lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu