Rīgā sagaidīta pasaulē pirmā «Bombardier CS300» lidmašīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā sagaidīta pasaulē pirmā «Bombardier CS300» lidmašīna. Tā ir viena no 20 šā modeļa lidmašīnām, kas papildinās nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» floti. Par godu šim notikumam 1. decembra vakarā norisinājās īpaša lidmašīnas atklāšanas ceremonija.

Svinīgais pasākums par godu pirmās «Bombardier CS300» lidmašīnas saņemšanai notika 1.decembra vakarā starptautiskajā lidostā «Rīga».

Jaunajā lidmašīnā ir 145 sēdvietas, tajā ir lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. CS300 ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo CS300 ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas par attiecīgi 20% un 50%.

«airBaltic» ir pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas sāks lidojumus ar CS300 lidmašīnu, un tā kopumā ir pasūtījusi 20 CS300 lidaparātus. To kataloga kopējā vērtība ir pusotrs miljards ASV dolāru, tomēr ražotājs un pasūtītājs neatklāj, cik liela bijusi atlaide pirmajam klientam.

Komerciālos reisos lidmašīna sāks lidot 14. decembrī. Pirmais tās lidojums būs uz Amsterdamu.

Kā vairākkārt vēstīts, «airBaltic» ir pirmais «Bombardier» klients, kas lidos ar CS300 lidmašīnām. Tās pārstāv pilnīgi jaunu Kanādas ražotāja lidmašīnu sēriju «C Series». Līdz šim tajā no rūpnīcas izripojis tikai vēl viens modelis - mazliet mazākais CS100, bet arī šādi lidaparāti pagaidām ir tikai «Swiss Air» flotē un regulāros lidojumos tiek izmantots kopš šā gada vasaras.

Visā pasaulē ir pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Pasūtītāju vidū ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

«airBaltic» flotē patlaban ir 24 lidmašīnas: 12 «Boeing 737» un 12 «Bombardier Q400 NextGen».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu