«Rīgas ūdens» pabeidzis 2,3 miljonu vērta ūdensvada izbūvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» pabeidzis 2,3 miljonu eiro vērta maģistrālā ūdensvada izbūvi no Maskavas un Krustpils ielas krustojuma līdz Granīta un Malēju ielas krustojumam, informēja uzņēmuma pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Izbūvētā ūdensvada kopējais garums ir 3028 metri. Pēc šī projekta pabeigšanas Ķengaragā tiks nodrošināta labāka un drošāka ūdensapgāde.

Maģistrālā ūdensvada izbūve sākās 2016.gada pavasarī. Sākotnēji projekts paredzēja ūdensvada izbūvi ar kopējo garumu 2900 metri, taču tā īstenošanas gaitā ūdensvads pagarināts vēl par 128 metriem.

Projekts vērtējams kā pēdējā laika lielākais «Rīgas ūdens» jaunizbūvētais ūdensvads. Tā būvniecības gaitā tika izmantotas modernas tehnoloģijas, piemēram, mikrotunelēšana zem dzelzceļa Krustpils ielā. Šī tehnoloģija cauruļvadu būvniecībā nodrošina daudz lielāku precizitāti nekā daudz ierastākā horizontālās vadāmās urbšanas metode.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu