Rīgā būs noteikti NĪN atvieglojumi 90% apmērā bērniem invalīdiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgā būs noteikti nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumi 90% apmērā bērniem invalīdiem un personām, kuru dzīvesvieta deklarēta kopā ar bērnu invalīdu. Rīgas dome šodien sēdē atbalstīja grozījumus saistošajos noteikumos par NĪN atvieglojumu piešķiršanas kārtību Rīgā.

Grozījumi paredz NĪN atvieglojuma paaugstināšanu no 50% līdz 90% no aprēķinātās nodokļa summas bērniem invalīdiem vai personām, kuru dzīvesvieta deklarēta kopā ar bērnu invalīdu.

Tāpat grozījumi paredz NĪN atvieglojumus apgādnieku zaudējušām personām līdz 24 gadu vecumam. Pašreiz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums paredzēts personām, kuras aprūpē bērnu, kurš saņem apgādnieka zaudējuma pensiju. Līdz šim apgādnieku zaudējušās personas nevarēja saņemt atvieglojumu ilgāk kā līdz pilngadībai.

Grozījumi paredz tiesības apgādnieku zaudējušām personām saņemt atvieglojumus līdz 24 gadu vecumam, ja tās turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu dienas nodaļā. Tā tiks nodrošināta šādu personu vienlīdzība ar ģimenēs augošajiem jauniešiem, kas var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus pie šādiem pašiem nosacījumiem.

Turklāt grozījumi paredz piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus arī par ēkām, kam veikta fasāžu siltināšana pirms 2014.gada. Pašreiz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi piemērojami tikai par ēkām, kuru fasāžu siltināšana veikta pēc 2013.gada 31.decembra.

Šādi grozījumi paredzēti, lai nodrošinātu vienlīdzīgus apstākļus attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu arī iedzīvotājiem, kuri veikuši visu ēku fasāžu siltināšanu jau kopš 2009.gada pavasara. Saistošie noteikumi papildināti ar iespēju saņemt atvieglojumus par daudzdzīvokļu mājām, kurām visu fasāžu siltināšana veikta arī pirms 2014.gada 1.janvāra, ar nosacījumu, ka Rīgas pilsētas būvvaldē ir iesniegts derīgs ēkas energoefektivitātes sertifikāts, kurā ēkas energoefektivitātes klase nav zemāka par C klasi.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums tiks piešķirts tikai ēkām, kam fasāžu siltināšana veikta pēc ēkas nodošanas ekspluatācijā, nevis jaunuzceltām ēkām, kurām fasāžu siltināšana iekļauta jau ēkas būvprojektā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu