«Citadele» piešķir 2,6 miljonus projekta «Liepziedi» būvniecībai Mežaparkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nekustamo īpašumu projekta attīstītājs SIA «Briežu Invest» Mežaparkā ir sācis daudzdzīvokļu ēkas «Liepziedi», kas iepriekš ilgstoši bija «iesaldēta», būvniecību. Plānotās investīcijas projektā ir 4,3 miljoni eiro, tostarp banka «Citadele» projekta īstenošanai piešķīrusi kredītu 2,6 miljonu eiro apmērā, informēja bankā.

Ēkā būs pieejami 160 dzīvokļi. Jau ziņots, ka projektam «Liepziedi» daļa no nepieciešamā finansējuma tika piesaistīta ar nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platformas «Crowdestate» palīdzību.

«Briežu Invest» īstenotais projekts «Liepziedi» paredz, ka apmēram puse no dzīvokļiem tirdzniecībā tiks nodoti ar pilnu, bet pārējie - ar pelēko apdari. Tie būs vienas, divu un trīs istabu dzīvokļi, kuru platība būs no 26 līdz 53 kvadrātmetriem, bet lielākajiem līdz 70 kvadrātmetriem. Būvniecības darbus veiks SIA «RCBS», kas jau iepriekš cēla šo namu.

Bankas «Citadele» Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Māris Macijevskis atzīst, ka nekustamā īpašuma projektu kreditēšana pēdējā gada laikā būtiski aktivizējusies un šobrīd tas ir viens no visvairāk kreditētajiem segmentiem.

«Šogad ievērojami vairāk nekā pērn kreditēti nekustamo īpašumu attīstības projekti. Būtisku nekustamā īpašuma attīstības kredītu apjomu veido finansējums, kas paredz pabeigt un nodot ekspluatācijā objektus, kuri iesaldēti vai pamesti stāvējuši kopš 2008.-2009.gada, kad vispārējā ekonomiskā krīze radīja sabrukumu nozarē līdzīgi, kā tas noticis arī ar ēku Briežu ielā 7a,» skaidroja Macijevskis.

«Briežu Invest» iegādājusies nepabeigtu daudzdzīvokļu mājas jaunbūvi Mežaparkā, Briežu ielā 7a. Bankas «Citadele» kredīts 2,6 miljonu eiro apmērā tiek izmantots nekustamā īpašuma iegādei un būvniecībai. Attīstītājs plāno būvniecības darbus pilnībā pabeigt līdz 2018.gada nogalei. Pēc tam, kad pilnībā tiks īstenots projekts «Liepziedi», attīstītājs ir iecerējis pabeigt būvniecību arī līdzās esošajā daudzdzīvokļu ēkas jaunbūvē, kurai šobrīd izbūvēti pamati ar pazemes autostāvvietu.

SIA «Briežu Invest» ir Igaunijā reģistrētās kompānijas «Briezu» kapitālsabiedrība.

Jau vēstīts, ka šogad augusta beigās dažu dienu laikā nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma «Crowdestate» piesaistīja 662 100 eiro no 388 investoriem 160 dzīvokļu ēkas projektam «Liepziedi» pie Mežaparka.

Daudzdzīvokļu projektā «Liepziedi» plānotā dzīvokļa cena ar pilnu apdari ir 1250-1350 eiro par kvadrātmetru. Kopējā pirmās ēkas platība ir 9020 kvadrātmetru, no tiem 6760 kvadrātmetru ir lietderīgā platība. Projekta attīstītāji ir Igaunijas uzņēmēji Ādu Oja un Ulo Adamsons, un kā celtniecības uzņēmums izvēlēts SIA «RCBS».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu