Latvijas kredītreitingu saglabā «A-» līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien starptautiskā kredītreitingu aģentūra «S&P Global» paziņoja par Latvijas kredītreitinga ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā saglabāšanu «A-» līmenī, saglabājot arī stabilu nākotnes prognozi.

Kā informēja Valsts kases Sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Šmite-Krēgere, «S&P Global» norāda, ka Latvijas kredītreitingu «A» reitinga grupā uztur valsts institucionālās pārvaldības efektivitāte, mērenais valsts budžeta deficīts, sarūkošais valsts neto parāda slogs.

Kredītreitinga paaugstinājumu ierobežo salīdzinoši zemais iekšzemes kopprodukta rādītājs uz vienu iedzīvotāju, ilgtermiņa problēmas, kas saistītas ar iedzīvotāju skaita samazināšanos, kā arī ārējā finansējuma riski, kas ietver salīdzinoši augsto nerezidentu noguldījumu īpatsvaru Latvijas banku sistēmā.

«S&P Global» prognozē, ka valsts pārvaldības principi saglabāsies spēcīgi un efektīvi, atzīmējot, ka galvenie valsts attīstības mērķi tiek kopīgi atzīti un nostiprināti plašā politiskajā līmenī.

Stabilā nākotnes prognoze ataino līdzsvaru, ko nodrošina Latvijas spēja nodrošināt labus fiskālos izaugsmes rādītājus divu gaidu laikā, kombinācijā ar ilgtermiņa izaicinājumiem, kas saistīti ar demogrāfisko situāciju un valsts maksājumu bilances ievainojamību.

Līdzīgu lēmumu par Latvijas kredītreitinga ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā saglabāšanu «A-» līmenī, saglabājot stabilu nākotnes prognozi, 4.novembrī paziņoja arī starptautiskā kredītreitingu aģentūra «Fitch Ratings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu