«Snoras» administrators vēlas pārdot kreditora prasības pret «airBaltic» un «Baltijas Aviācijas sistēmām»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Maksātnespējīgās Lietuvas bankas «Snoras» administrators vēlas pārdot kreditora prasību 20 030 000 eiro vērtībā pret aviosabiedrību AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») un kreditora prasību 31 906 499 eiro vērtībā pret līdzīpašniekiem SIA «Baltijas Aviācijas sistēmas» un UAB «Baltijas Aviācijas sistēmas», teikts presē publicētajā paziņojumā.

Potenciālie pircēji, kas vēlas iegūt papildu informāciju par prasību un pārdošanas procesu, līdz 30.novembrim aicināti kontaktēties ar «Snoras» pārstāvi zvērinātu advokātu Aurimu Pauliukeviču, rakstot e-pasta vēstuli uz adresi «aurimas.pauliukevicius@tgslegal.lt».

Banka «Snoras» patur tiesības vienpusēji izlemt par pārdošanas procesu un nosacījumiem, kā arī pārtraukt kreditora prasību pārdošanu jebkurā laikā.

Banka «Snoras» tika nacionalizēta 2011.gada novembrī, bet 2012.gada augustā pasludināta par bankrotējušu.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka pēc «Snoras» bankas un «Latvijas Krājbankas» kraha 2011.gadā «Latvijas Krājbanka» pārņēma uzņēmumu «Baltijas Aviācijas sistēmas», bet tai piederošās «airBaltic» akcijas - valsts.

Pašlaik «airBaltic» galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu