Aptauja: visbiežāk internetā pērk apdrošināšanu, pasākumu biļetes un apģērbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Iedzīvotāji visbiežāk internetā pērk apdrošināšanu, biļetes uz pasākumiem un apģērbu, liecina pēc «Swedbank» Finanšu institūta pasūtījuma veikta aptauja.

Teju visi jeb 95% Latvijas iedzīvotāju ir iepirkušies internetā, un ļoti liela daļa to dara regulāri. Latvijā 39% iedzīvotāju internetā iepērkas vismaz reizi mēnesī. Trešdaļa iedzīvotāju priekšroku dod Latvijas interneta veikaliem, savukārt 57% - kā Latvijas, tā ārvalstu interneta veikaliem. Taču pašmāju uzņēmējiem vēl ir būtiskas izaugsmes iespējas, jo 44% iedzīvotāju atzinuši, ka internetā pirkumus veiktu biežāk, ja būtu plašāks preču sortiments.

No aptaujātajiem iedzīvotājiem 57% internetā iegādājas apdrošināšanu, 49% - biļetes uz izklaides pasākumiem, 47% - sadzīves elektroniku, tikpat arī pērk tiešsaistē apģērbu un apavus. Datortehniku pērk 35%.

Kā priekšrocības pirkumiem internetā klienti min ērtības, iespēju iepirkties jebkurā laikā. Populārākais laiks interneta pirkumiem ir vakarā - pēc ziņu noskatīšanās, šodien preses konferencē stāstīja «Swedbank» Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

Aptaujātie internetā iepirktos biežāk, ja būtu plašāks preču sortiments, ja būtu bezmaksas preču piegāde un ja būtu iespēja nosūtīt pirkumu atpakaļ pārdevējam bez maksas. Vēl 33% minējuši, ka noderētu vienkāršākas pirkuma apmaksas iespējas.

Pagaidām maz izplatīta ir pārtikas iegāde internetā - šādus pirkumus veic vien 5% interneta veikalu klientu. Taču pārtika ir tā preču grupa, attiecībā uz kuru patērētāji sagaida vislielākos sortimenta uzlabojumus interneta veikalos. 26% interneta veikalu klientu norādījuši, ka labprāt pirktu pārtiku internetā, ja vien interneta veikalu piedāvājums šajā preču grupā uzlabotos.

Pētījums veikts oktobrī sadarbībā ar «Snapshots», aptaujājot 710 iedzīvotāju Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu