«Lidl» nākamgad Lietuvā plāno investēt aptuveni € 60 miljonus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Vācijas zemo cenu veikalu tīkls «Lidl» nākamgad attīstībā Lietuvā plāno investēt aptuveni 60 miljonus eiro - tikpat cik šogad, bet neizpauž, cik jaunu veikalu gatavojas atklāt 2017.gadā.

«Šogad mēs Lietuvā investējām aptuveni 60 miljonus eiro - 40 miljonus loģistikas centrā un vēl 20 miljonus veikalu iekārtošanā. Nākamgad plānojam izdot tikpat,» pirmdien paziņojis uzņēmuma «Lidl Lietuva» ģenerāldirektors Radostins Rusevs-Peine.

Pēc viņa teiktā, šobrīd kompānijai Lietuvā ir 21 veikals, bet decembrī plānots atvērt vēl vienu Panevēžā.

Runājot par nākamo gadu, Rusevs-Peine vienīgi pastāstījis, ka jaunus veikalus iecerēts atvērt Ukmerģē un Utenā, bet kopējo plānoto veikalu skaitu nav norādījis.

«Mēs gribam sākt darboties visā Lietuvā, plānojam atklāt jaunus veikalus lielajās pilsētās, tostarp Šauļos. Es nevaru pateikt, cik veikalu mums būs nākamā gada nogalē,» sacījis «Lidl Lietuva» vadītājs.

Viņš atzinis, ka pagaidām «Lidl» Lietuvā darbojas ar zaudējumiem.

«Šobrīd strādāt ar peļņu nav iespējams. Esam investējuši loģistikas centrā, veikalos, darbinieku apmācīšanā. Gribam panākt stabilu izaugsmi, tādēļ mums nav plāna, kad Lietuvā sāksim gūt peļņu,» sacījis Rusevs-Peine.

«Lidl Lietuva» norāda, ka triju gadu laikā Lietuvā investējis ēkās, zemē un iekārtās kopumā 120,6 miljonus eiro.

«Lidl» specializējies zemo cenu veikalu jomā un ir viens no lielākajiem mazumtirdzniecības tīkliem Eiropā.

Lietuvā «Lidl» sāka darboties jūnijā, atverot 15 veikalus. Par ienākšanu Lietuvas tirgū Vācijas zemo cenu veikalu tīkls paziņoja jau 2002.gadā, bet atlika šos plānus un ilgu laiku nesniedza par tiem nekādu informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu