LDDK: «Mikrotīkla» līdzīpašniekus gada tautsaimnieki; gada labākais darba devējs - RTU

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) par gada tautsaimniekiem atzinusi elektroniskās komunikācijas sistēmu ražotāja «Mikrotīkls» līdzīpašniekus Arni Riekstiņu un Džonu Mārtinu Taliju, bet par gada labāko darba devēju atzīta Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), informēja LDDK.

Konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norādīja, ka šā gada balvu saņēmējus kopumā raksturo viena tendence - inovācijās balstīti uzņēmumi, mūsdienu tehnoloģijas, augsti kvalificēts darbaspēks. Tie ir uzņēmumi, kas izprot sociālā dialoga nozīmi, atbalsta vietējo kopienu un kopumā darbībā demonstrē atbildīgas uzņēmējdarbības principus.

Tostarp par Latgales reģiona labāko darba devēju atzīta SIA «Ariols», kas ražo pārtiku un ir viens no Baltijas valstu līderiem pusfabrikātu un saldēto pelmeņu ražošanā. «Ariols» Ludzā nodarbina gandrīz simts strādājošo. Ņemot vērā sociālekonomisko situāciju, uzņēmuma vadība cenšas nodrošināt darba vietas sava reģiona jauniešiem un būtisku uzmanību pievērš personāla kvalifikācijas celšanai.

Par Zemgales reģiona labāko darba devēju atzīta SIA «Tenapors», kas ražo celtniecības materiālus, Dobelē dodot darbu nepilnam simtam cilvēku. Savukārt par Vidzemes reģiona labāko darba devēju atzīta AS «Cēsu alus», bet Kurzemes reģiona labākais darba devējs ir SIA «Ventspils nafta termināls». Rīgas reģiona labākais darba devējs ir programmatūras izstrādes uzņēmums SIA «X Infotech», bet par labāko darba devēju Rīgā atzīta SIA «Tele 2 Shared Service Center».

Savukārt par labāko darba devēju devēju atzīta RTU, jo augstskola novērtē ne tikai savus darbiniekus, bet sniedz ieguldījumu arī darba tirgum piemērota, augsti izglītota darba spēka veidošanā. Lai to panāktu, RTU ir atvērusi Inženierzinātņu vidusskolu, iesaistījusies nozares normatīvo aktu izveidē, kā arī piedalās Zinātnieku naktī.

LDDK «Gada balvas» gaitā sveikti arī atsaucīgākie un zinošākie partneri pašvaldībās. Balvu «Darba devējiem draudzīgākā pašvaldība» saņēmusi Ādažu novada dome.

Pēc viena gada pārtraukuma LDDK «Gada balvas» gaitā sveikta arī darba devējiem draudzīgākā valsts iestāde, un šo balvu saņēma Lauku atbalsta dienests (LAD).

Savukārt pirmo reizi sveikts uzņēmums, kas jauniešu aptaujas un žūrijas vērtējumā atzīts par labāko prakses vietu. Nominācijā «Labākais prakses devējs» uzvarēja AS «Latvenergo».

Šogad uz LDDK «Gada balvu» kandidēja vairāk nekā 320 uzņēmumu, institūciju un vadītāju, un pirmajā kārtā tos vērtēja Valsts ieņēmumu dienests, Valsts darba inspekcija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, kā arī «Lursoft». Līdz fināla žūrijas sēdei tika 22 spēcīgākie kandidāti. Viņu atbilstību augstajam apbalvojumam izvērtēja žūrija, kurā darbojās valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji, kā arī nacionālā līmeņa sociālie un sadarbības partneri.

2015.gadā LDDK «Gada balvu» kā labākais darba devējs valstī saņēma SIA «Rimi Latvia». Latgalē par gada darba devēju tika atzīta SIA «Verems», Vidzemē - AS «Smiltenes piens», Kurzemē - SIA «Krauzers», Zemgalē - AS «Balticovo», Rīgas reģionā - AS «Olainfarm», bet Rīgā par labāko darba devēju tika atzīts informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Atea Global Services».

Par darba devējiem draudzīgāko pašvaldību pagājušajā gadā atzina Cēsu novada domi, bet balva darba devējiem draudzīgākajai valsts institūcijai netika piešķirta, ņemot vērā nesekmīgo dialogu ar valdību 2016.gada budžeta veidošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu