«airBaltic» lidojumus ar jauno «Bombardier CS300» lidmašīnu sāks pēc mēneša

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» 14.decembrī sāks lidojumus ar jauno Kanādā ražoto «Bombardier CS300» lidmašīnu, veicot komerciālo reisu no Rīgas uz Amsterdamu, informēja kompānijā.

Kompānijā atzīmēja, ka jaunajā «CS300» lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas un vairākas priekšrocības pasažieriem, tostarp lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna ir arī būtiski klusāka.

Pirmais «CS300» komerciālais reiss BT619 plānots 2016.gada 14.decembrī, lidmašīnai no Rīgas izlidojot plkst.16.25, bet Amsterdamā ierodoties plkst.17.50. Savukārt nākamais «CS300» komerciālais reiss BT620 plānots tās pašas dienas vakarā, lidmašīnai no Amsterdamas izlidojot plkst.18.55, bet Rīgā ierodoties plkst.22.10.

«airBaltic» lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu veic divas reizes dienā.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka «airBaltic» ir pasūtījis 20 «CS300» lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Kad «airBaltic» flotes 12 «Q400» turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 «CS300» lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

«CSeries» programma atpaliek no grafika par divarpus gadiem, un tās izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro), kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses. Visā pasaulē pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Starp pasūtītājiem ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

Bija paredzēts, ka pirmo jauno lidmašīnu «airBaltic» saņems oktobra beigās, taču pirmās piegādes laiks kārtējo reizi tika atlikts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu