Liepājas ostā pārkrauto kravu apmērs desmit mēnešos samazinājies par 1,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Liepājas ostas stividorkompānijas šogad desmit mēnešos pārkrāvušas kopumā 4,551 miljonu tonnu kravu, kas ir par 1,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kad kravu apgrozījums Liepājas ostā sasniedza 4,625 miljonus tonnu, informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Tostarp 2016.gada oktobrī Liepājas ostā pārkrautas 680 177 tonnas dažādu kravu, kas ir par 31,4% vairāk nekā šogad septembrī un par 2,7% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī. Kā atzīst stividorkompāniju vadītāji, kravu apgrozījums vistiešāk saistīts ar graudaugu sezonu, kas Liepājas ostā pašlaik rit pilnā sparā. Graudi un graudaugu produktu kravas oktobrī veidoja 64,2% no visām Liepājas ostā pārkrautajām kravām.

Lielākajā ostas beramkravu terminālī «Liepaja Bulk Terminal» oktobrī pārkrautas 360 790 tonnas kravu, kas ir par 9,5% vairāk nekā pērn oktobrī.

«Liepaja Bulk Terminal» valdes loceklis Juris Matvejevs jau iepriekš informēja, ka plānotais divu miljonu tonnu kravu apgrozījums līdz gada beigām tikšot nodrošināts, veidojot aptuveni 10% pieaugumu salīdzinājumā ar 2015.gadu. Savas korekcijas gan varot ienest laikapstākļi - stiprs vējš vai lietus.

Otra lielākā Liepājas ostas stividorkompānija «Ekers Stividors» oktobrī pārkrāva 165 401 tonnu kravu, kas ir par 15,6% mazāk nekā gadu iepriekš.

Oktobrī beramkravu īpatsvars Liepājas ostā bija 84,6%, savukārt ģenerālkravas un lejamkravas veidoja attiecīgi 12,5% un 2,9% no visām kravām.

Savukārt kopumā desmit mēnešos Liepājas ostā pārkrautās beramkravas veidoja 75%, ģenerālkravas - 18% un lejamkravas - 7%.

Šogad desmit mēnešos ostā apkalpoti 1097 kuģi, kā arī 28 778 pasažieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu