«Rīgas siltums»: Decembrī apkures tarifs nedaudz pieaugs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Siltumapgādes tarifs Rīgā šogad decembrī nedaudz pieaugs, pavēstīja AS «Rīgas siltums» pārstāve Linda Rence.

Sagaidāms, ka decembrī un janvārī, balstoties uz AS «Latvijas Gāze» publicēto paziņojumu, dabasgāzes tirdzniecības cena pieaugs, tādējādi arī siltumenerģijas tarifs, kas ir atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas, nedaudz kāps.

Rence norādīja, ka decembrī siltumenerģijas tarifs varētu būt 42,54 eiro par megavatstundu (EUR/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet janvārī - 43,47 EUR/MWh bez PVN.

Savukārt šogad novembrī apkures tarifs saglabājies 40,68 EUR/MWh apmērā bez PVN, kas ir par 14% mazāk nekā pērn attiecīgajā mēnesī. Siltumenerģijas tarifs novembrī Rīgā ir zemākais starp Baltijas valstu galvaspilsētām - par 23% mazāks nekā Tallinā un par 25% mazāks nekā Viļņā. Vienlaikus apkures tarifs Rīgā ir zemākais starp Latvijas lielajām pilsētām, piebilda Rence.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir aptuveni 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu