«Brain Games» izplatīto spēļu pārdošanas apjoms Baltijā šogad augšot par 30%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Galda spēļu izplatītāja «Brain Games» izplatīto galda spēļu pārdošanas apjoms Baltijā šogad kopumā augs par 30%, prognozēja galda spēļu izplatītāja SIA «Brain Games» un galda spēļu izdevēja SIA «Brain Games Publishing» valdes priekšsēdētājs Egils Grasmanis.

Grasmanis skaidroja, ka Baltijas tirgū šī gada deviņos mēnešos spēļu pārdošana ir pieaugusi par 30%. Tā kā nekādi būtiski satricinājumi nav gaidāmi, uzņēmumā paredz, ka tāds pieauguma apjoms saglabāsies, arī gadu noslēdzot.

Tikmēr, pateicoties eksporta pieaugumam, spēļu izdevēja un starptautiskā izplatītāja «Brain Games Publishing» apgrozījums šogad sasniegs 500 000 eiro, kas būs aptuveni 300% izaugsme pret 2015.gadu, lēsa Grasmanis, piebilstot, ka šo gadu «Brain Games Publishing» plāno noslēgt ar peļņu.

Jau ziņots, ka pēc vairāk nekā desmit gadu darbības Latvijā radīto un izdoto galda spēļu veidotāji «Brain Games Publishing» šogad izlēmuši startēt ASV galda spēļu tirgū. Meitasuzņēmums «Brain Games USA» ASV dibināts pērn decembrī, taču darbību tas sācis šogad augustā.

Lēmumu par ieiešanu ASV galda spēļu tirgū veicinājis no turienes izteiktais pieprasījums pēc «Brain Games» radītajām spēlēm. Neskatoties uz to, ka uzņēmums darbību ASV sācis šī gada augustā, vēl šogad plānotais apgrozījums ASV būs no 100 000 līdz 150 000 eiro.

SIA «Brain Games» apgrozījums pērn bija 971 136 eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 816 185 eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 59,3% un bija 59 933 eiro. «Brain Games» pārvalda vienu galda spēļu veikalu Latvijā un ir spēļu izplatītājs Baltijas valstīs. SIA «Brain Games» dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 71 120 eiro. «Brain Games» pilnībā pieder Grasmanim, liecina «Firmas.lv» informācija.

Savukārt spēļu izdevējas un starptautiskās izplatītājas SIA «Brain Games Publishing» apgrozījums pērn, kas bija pirmais pilnais darbības gads, bija 120 808 eiro, bet zaudējumi - 36 091 eiro. SIA «Brain Games Publishing» dibināta 2014.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2801 eiro. «Brain Games Publishing» īpašnieki ir Grasmanis - 50,02% un Ēriks Ciguzis - 48,98%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu