«Rīgas satiksme» aizņemsies 100 miljonus eiro investīciju projektiem, tostarp Skanstes līnijas izbūvei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

SIA «Rīgas satiksme» iepirkumā par 100 miljonu eiro kredītlīdzekļu piesaisti investīciju projektu realizācijai uzvarējusi «SEB banka», aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka aizņēmums nepieciešams triju projektu īstenošanai, tostarp elektrotransporta kustības nodrošināšanai Skanstes ielā - jaunas tramvaja līnijas posma izbūvei, esošās rekonstrukcijai un jaunu zemās grīdas tramvaju iegādei.

Tāpat kredīts nepieciešams zemās grīdas tramvaju ieviešanas Rīgā projekta otrā posma realizācijai - 4.tramvaja maršruta pielāgošanai zemās grīdas tramvaju parametriem un tramvaju iegādei, kā arī apakšstaciju un kabeļu saimniecības rekonstrukcijai 6. un 11.tramvaja maršrutos, ražošanas ēku rekonstrukcijai Brīvības ielā 191.

Ar piesaistītajiem līdzekļiem paredzēta arī ūdeņraža elementu darbināmu transportlīdzekļu iegāde, ūdeņraža ražošanas, uzglabāšanas un uzpildes infrastruktūras izbūve.

Aizdevuma līguma juridiskais termiņš ir 10 gadu, bet kredīta atmaksas termiņš - 21 gads. Pievienotā likme - 1,64%. Par kredīta nodrošinājumu kalpos projektu realizācijas laikā radītā infrastruktūra un iegādātie transporta līdzekļi.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes deputāti 11.oktobrī ārkārtas sēdē ar 34 balsīm «par» un 15 «pret» atbalstīja Skanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu.

Turpmāko gadu laikā Rīgā plānots izbūvēt jaunu tramvaja līnijas posmu, kas savienos 6.tramvaja maršrutu un 5., 9.tramvaja maršrutu, lai nodrošinātu videi draudzīga elektrotransporta kustību Skanstes ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu