Jermoloviča: Viens tūrists Rīgā vidēji dienā iztērē €100

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Viens tūrists Rīgā vidēji dienā iztērē 100 eiro, intervijā sacīja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) vadītāja Vita Jermoloviča.

Viņa pastāstīja, ka tipiskais Rīgas apmeklētājs ir 36 gadus vecs, inteliģents un daudzpusīgs vīrietis, un, pēc statistikas datiem, vidēji dienā iztērē 100 eiro. Šis apmeklētājs lielākoties izvēlas maltītes restorānos un labprāt brauc pavadīt laiku arī ārpus Rīgas. Muzeji viņam nav prioritāte.

Jermoloviča arī pastāstīja, ka saskaņā ar RTAB 2014.gada pētījuma datiem Rīgā visvairāk naudas atstāj tūristi no valstīm ar augstākiem ienākumiem, piemēram, Norvēģijas, kuri vidēji Rīgā dienā iztērēja 123 eiro. Augsti tēriņi bija arī Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas ceļotājiem. Savukārt vismazāk naudas Rīgā atstāja kaimiņvalsts Lietuvas ceļotāji, kuri vidēji dienā galvaspilsētā iztērēja 48 eiro. Kopumā tūristi Rīgu uztver vairāk kā bijušās Padomju Savienības reģionu, savukārt jaunā paaudze Rīgu saista ar Baltijas valstīm, Ziemeļiem.

Pēc viņas sacītā, kopumā Rīgā ir daudz darāmā dažāda vecuma cilvēkiem ar dažādām interesēm. «Mums ir daudz interesantu vietu, piemēram, Miera iela, kuru vēlas izveidot par tādu kā alus dzeršanas zonu. Ja kafejnīcas un restorāni vienosies par tādu konceptu un attīstīs to, lieliski,» sacīja RTAB vadītāja.

RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība «airBaltic» (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu «Labi rīdziniekam - labi tūristam».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu