«Air Berlin» likvidēs 1200 darbavietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas otrā lielākā aviosabiedrība «Air Berlin», kurai ir finansiālas problēmas, trešdien paziņoja par restrukturizācijas plānu, kas paredz samazināt tās lidmašīnu skaitu un likvidēt 1200 darbavietu.

Kompānijas paziņojumā teikts, ka tā plāno «koncentrēt savas pamatoperācijas [..] no saviem diviem galvenajiem centriem Berlīnē un Diseldorfā».

«Air Berlin» pavēstīja, ka tā nodos līdz 40 lidmašīnu «Airbus 320» savai konkurentei – Vācijas vadošajai aviosabiedrībai «Lufthansa», kura no 2017.gada veiks operācijas ar 38 no šīm lidmašīnām saskaņā ar vienošanos, kas noslēgta uz sešiem gadiem.

«Būs vajadzīgs mazāks personāls, un līdz 1200 darbavietu kļūs nevajadzīgas,» teikts «Air Berlin» paziņojumā.

«Air Berlin» paziņoja, ka no 2017.gada vidus veiks operācijas ar 75 lidmašīnu floti no Berlīnes un Diseldorfas. Jūnijā šai aviosabiedrībai bija 144 lidmašīnas.

Kompānija arī paziņoja, ka tā nodalīs savu tūrisma nozari kā uzņēmumu, kas darbosies neatkarīgi.

«Lufthansa», atsevišķi paziņojot par šo darījumu ar 40 lidmašīnām, atzina, ka tas ļaus tās zemo cenu meitsabiedrībai «Eurowings» «ievērojami paplašināt savas spējas un nostiprināt savu pozīciju Eiropas [..] gaisa transporta tirgū».

«Lufthansa» piebilda, ka galīgās vienošanās noslēgšana ir gaidāma šā gada 4.ceturksnī.

«Air Berlin» vadītājs Štefans Pihlers sacīja, ka restrukturizācijas plāns ir nepieciešams «ievērojama ārējā tirgus spiediena dēļ, kas diktē pārmaiņas mūsu pašreizējā komplicētajā biznesa modelī».

Pērn «Air Berlin» cieta rekordlielus zaudējumus 447 miljonu eiro apmērā. Kompānija ir izdzīvojusi, tikai pateicoties regulārām finanšu injekcijām no Persijas līča aviosabiedrības «Etihad», kurai pieder 29,1% «Air Berlin» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu