Kučinskis norāda uz Latvijas zemo līmeni inovāciju attīstības jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atzīst, ka Latvijas līmenis inovāciju attīstības jomā salīdzinājumā ar Eiropas Savienības (ES) līmeni ir zems.

Uzrunājot Baltijas inovāciju foruma «Baltic Dynamics 2016» dalībniekus, Kučinskis norādījis, ka inovācijas ne vienmēr tiek sekmīgi ieviestas, izmantojot visas iespējas, - aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. «Tāpēc arī neapmierinātie ir, un godīgi jāteic, ka daļa neapmierinātības ir ne bez pamata,» izteicies premjers.

Lai gan Latvija Eiropas Komisijas pētījumā «European Innovation Scoreboard 2016» atzīta par dinamiskāko inovatori ES valstu vidū, Latvijas līmenis tomēr esot atzīstams kā zems, salīdzinājumā ar ES vidējo līmeni.

Uzrunā premjers arī minējis, ka pašlaik notiek rīcības plāna izstrāde, paredzot kādus pasākumus kādā secībā, ņemot vērā Latvijas reālos resursus, varēs veikt. Viņš solījis, ka «Baltic Dynamics» konferencē, kas 2019.gadā norisināsies Rīgā, jau varēs stāstīt par šajos gados paveikto un par reālajiem ekonomiskajiem un sociāli ekonomiskajiem ieguvumiem.

Šajā gadā konferences tēma ir «Inovācijas un tehnoloģiju saplūšana - stratēģija viedai izaugsmei».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu