Laikraksts: Premjers nacionālās aviosabiedrības vietā izvēlas «Ryanair»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), nedēļas nogalē dodoties oficiālajā vizītē pie Vācijas kancleres Angeles Merkeles, Latvijas nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» vietā nācies izmantot krietni lētāko zemo cenu aviokompāniju «Ryanair», šodien ziņo laikraksts «Diena». Šāds lēmums pieņemts, jo nacionālā lidsabiedrība izrādījusies pārāk dārga.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars «Dienai» apstiprināja faktu par aviosabiedrības izvēli, taču uzsverot, ka tam ir vienkāršs izskaidrojums: «Katru gadu tiek rīkots konkurss tūroperatoriem par iespējām apkalpot Valsts kanceleju šādos braucienos. Mēs no savas puses nododam informāciju, ka premjeram konkrētā laikā un datumā jānokļūst Berlīnē vai jebkur citur, un kompānija no savas puses piemeklē atbilstošus reisus. Šoreiz tas, ko viņi varēja piedāvāt, bija «Ryanair«.»

Tomēr šāda situācija, visticamāk, radusies tieši cenas dēļ, proti, izvēlēts lētākais variants.

«airBaltic» pārstāvis Jānis Vanags gan uzsver, ka kompānijas cenas esot pietiekami konkurētspējīgas, taču atzīst, ka tās ir augstākas, iegādājoties biļeti pēdējā brīdī. To apliecina arī premjera biroja paustais. To, ka ir jādodas uz Berlīni, Latvijas puse uzzināja dažas dienas pirms izlidošanas.

Komentējot situāciju par lidojumu uz Vāciju ar «Ryanair» aviokompāniju nacionālās aviokompānijas «airBaltic» vietā, Kučinskis žurnālistiem norādīja, ka svētdienas pēcpusdienā nokļūt kādā no Eiropas valstu centriem nav viegli. Arī ar aviosabiedrības «Lufthansa» palīdzību tas nav bijis iespējams.

«Neviens jau neliedz lidot ar «airBaltic» sestdienā,» nosmēja premjers.

Tomēr, viņaprāt, svarīgāk par izvēli, ar kuru aviokompāniju bijis lidot, ir pati tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, un svarīgi bijis noteiktajā laikā ierasties paredzētajā vietā.

Vācijas kancleres rīkotajās vakariņās piedalījās arī Lietuvas, Portugāles, Maltas un Kipras vadītāji. Galveno uzmanību sarunu gaitā izpelnījusies ekonomikas attīstība, kā arī iekšējā un ārējā drošība.

«airBaltic» savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Tā galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju, bet Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam ar viņam pilnībā piederošo SIA «Aircraft Leasing 1» pieder aptuveni 20%. «airBaltic» flotē ir 24 lidmašīnas: 12 «Boeing 737» un 12 «Bombardier Q400 NextGen».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu