«Spilva» astoņos mēnešos strauji kāpina pārdošanas apmērus Ukrainā, Apvienotajā Karalistē un Īrijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Grupas «Orkla» zīmolam «Spilva» šogad astoņos mēnešos ir strauji palielinājušies produkcijas pārdošanas apmēri Ukrainā, Apvienotajā Karalistē un Īrijā, pastāstīja «Orkla Foods Latvija» mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

«Zīmola «Spilva» produkcijas pārdošanas apmēri 2016.gada astoņos mēnešos visstraujāk ir pieauguši Ukrainā, kur eksporta apmērs ir vairāk nekā dubultojies (+136,4%). Pateicoties mūsu tautiešiem, salīdzinoši strauji šā gada astoņos mēnešos pieaudzis «Spilvas» produkcijas eksports arī uz Lielbritāniju (+35,3%) un Īriju (+27,5%),» teica Erciņa-Užāne, piebilstot, ka eksporta jomā kompānija būtiskāko darba apmēru ir paveikusi esošajos realizācijas tirgos.

Viņa arī atgādināja, ka šogad pirmajā pusgadā «Orkla Foods Latvija» sāka salātu mērču jeb «dresingu» eksportu uz Dāniju, kurp dažāda cita veida produkciju eksportēja jau iepriekš. «Tieši «dresingu» kategorijā kopumā ir novērojama straujākā izaugsme eksporta tirgos. Šā gada septiņos mēnešos «Orkla Foods Latvija» ražoto «dresingu» pārdošanas apmēri eksporta tirgos pieauga par 38,7%,» sacīja «Orkla Foods Latvija» mārketinga direktore.

Tāpat Erciņa-Užāne norādīja, ka būtisks pieaugums eksporta tirgos bijis majonēžu kategorijā, kur izaugsme veido 15,2%. Lielāko daļu realizācijas pieauguma eksportā veido realizācijas kāpums Čehijas tirgū.

Jau vēstīts, ka norvēģu kompānija «Orkla» 2014.gada augustā iegādājās koncernu «NP Foods», savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot SIA «NP Foods», AS «Laima», AS «Staburadze» un AS «Latfood» vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir «Orkla Confectionery and Snacks Latvija», bet SIA «Spilva» un AS «Gutta» apvienoti vienā uzņēmumā ar nosaukumu SIA «Orkla Foods Latvija».

Atbilstoši «Firmas.lv» datiem pērn «Orkla Foods Latvija» apgrozījums bija 24,39 miljoni eiro, bet peļņa - 1,61 miljons eiro pretstatā attiecīgi 21,58 miljoniem un 1,39 miljoniem eiro 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu