Pēdējo dienu notikumi nav mazinājuši Koļegovas vēlmi vadīt VID

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēdējo dienu nesaskaņas nav mazinājušas Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas vēlmi vadīt Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Lūgta komentēt pēdējo dienu laikā izskanējušo informāciju, Koļegova sacīja, ka no politiskajām cīņām neko nesaprot, jo ir ierēdne, kas dara savu darbu. «Bet nav pamata neko mainīt,» sacīja Koļegova, kura gan atzina, ka ir nogurusi no taisnošanās.

Savukārt taujāta, vai joprojām gatava uzņemties VID vadīšanu, viņa sacīja - «kamēr neesmu teikusi neko citu, spēkā ir tas, ko esmu jau iepriekš sacījusi». Viņa arī apliecināja, ka gatava strādāt, savukārt, ja kaut kas mainīsies, viņa ir gatava to arī paziņot.

Kā ziņots, «Vienotības» iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

Pēc valdības sēdes Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) preses konferencē paziņoja, ka uz Latvijas robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna, kas esot pierādījums viņa rīcībā esošai informācijai par VID «shēmām un struktūrām», kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi.

Savukārt šodien Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA pavēstīja, ka VID amatpersonas vakar pārbaudījušas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā un tā bija plānveida pārbaude.

Jau pēcpusdienā Kučinskis nāca klajā ar paziņojumu, kurā atzina, ka ir pieļāvis kļūdu, nepārbaudot informācijas avotu sniegto informāciju par Koļegovas brāļa automašīnas iespējamo aizturēšanu.

Tāpat ziņots, ka «Vienotība» trešdien pauda, ka tikšanās laikā ar Koļegovu atklājās «būtiskas pretrunas» starp kandidātes skaidrojumiem un publiskajos reģistros pieejamo informāciju par SIA «Pallogs» dividenžu izmaksām, jo publiski pieejamie «Pallogs» dalībnieku sapulču lēmumi paredz peļņu nesadalīt.

Pēcāk Ministru prezidents paziņoja, ka pārbaudīs šo informāciju. Kučinskis atzina - ja šī informācija viņa rīcībā būtu nonākusi ātrāk, viņš jautājumu par Koļegovas apstiprināšanu amatā būtu uz nedēļu atlicis. Premjers arī solīja pieprasīt informāciju no Koļegovas par šo situāciju. «Ja viņa melojusi, tad ir melojusi. Ja ir apmelota, tad ir apmelota,» noteica Kučinskis. Jebkurā gadījumā, pastāvot aizdomām, viņa uzdevums esot pārbaudīt, uzsvēra premjers.

Pati Koļegova aģentūrai LETA skaidroja, ka dividendes, pamatojoties uz dalībnieku sapulces lēmumiem, tikušas sadalītas turpmākajos gados. Apstāklis, ka, apstiprinot gada pārskatu, dalībnieki sākotnēji lēmuši peļņu nesadalīt, neliedz dalībniekiem tiesības vēlāk, līdz nākamā gada pārskata apstiprināšanai, sadalīt iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu un izmaksāt to dividendēs.

Tāpat viņa norādīja, ka dividenžu izmaksu regulē Komerclikums un uzņēmumā tas noticis, stingri vadoties pēc šīm prasībām, proti, lēmumu ir pieņēmuši dalībnieki.

Koļegovai, kopš viņas vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz VID vadītāja amatu, veltīti arī pārmetumi saistībā ar disciplinārsodiem pašreizējā amatā, neprecizitātēm amatpersonas deklarācijā, kā arī par viņas dalību uzņēmumā «Pallogs».

Koļegovu VID vadītāja amatam izvirzīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu