«airBaltic» samaksā «Prudentia» par investora piesaisti; summu puses neatklāj

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas lidsabiedrības «airBaltic» bijušais konsultants «Prudentia» par Vācijas investora atrašanu ir saņēmis atlīdzību, informēja «Prudentia» valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

iņš apstiprina, ka «Prudentia» ir noregulējusi un izbeigusi bez savstarpējām pretenzijām savas līgumiskās attiecības gan ar «airBaltic», gan Satiksmes ministriju. Atlīdzības apmēru Krastiņš neatklāj.

Viņš uzskata, ka ir noslēgts veiksmīgs darījums ar «Prudentia» atrasto vācu finanšu investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu un «airBaltic» saņēmis būtiskas investīcijas 131 miljona eiro apmērā. Turklāt lidsabiedrība turpinot augt visā Baltijā un gatavojas jaunās «Bombardier» flotes saņemšanai rudenī. Krastiņš uzskata, ka «viss ir noritējis, kā tika plānots, sākot darījumu ar Montāgu-Girmesu 2015.gada rudenī, un pašlaik «airBaltic» bizness attīstās ļoti veiksmīgi».

Lidsabiedrībā «airBaltic» savukārt norādīja, ka par līgumsaistībām ar «Prudentia» ir saņēmis piecus dažādus juristu atzinumus. Tie esot bijuši nepieciešami, lai nodrošinātu «airBaltic» rīcības pareizību un atbilstību savstarpējām līgumsaistībām. Pēc juridisko atzinumu saņemšanas «airBaltic» vadība ar «Prudentia» ir panākusi risinājumu, kura detaļas gan neesot iespējams izpaust līgumos noteiktās konfidencialitātes dēļ.

Kā ziņots, iepriekš satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) skaidroja, ka «airBaltic» bijušajam konsultantam «Prudentia» par Vācijas investora atrašanu ir jāmaksā tajā gadījumā, ja līgums starp abiem uzņēmumiem to paredz. Tas gan esot konfidenciāls. «Līgumsaistības katram ir jāpilda - tāpēc jau tas ir līgums. Tas attiecas uz jebkuru līgumu,» uzsvēra Augulis. «airBaltic» vadībai un «Prudentia» pārstāvjiem esot jāizvērtē, kas saskaņā ar abu uzņēmumu noslēgto līgumu ir izpildīts un kāda atlīdzība par to pienākas - miljons eiro vai cita summa.

Iepriekš Krastiņš uzskatīja, ka «Prudentia» par finanšu investora piesaisti «airBaltic» komisijas maksu saņems, jo tai ir noslēgts līgums ar lidsabiedrību.

Viņš arī skaidroja, ka «Prudentia» ir spēkā esošs līgums ar aviokompāniju un tas ir atbilstošs starptautiskajiem standartiem. «Jautājumu par komisijas maksām gan nekomentēšu, tas ir konfidenciāli, taču mums ir līgums, un tas ir mūsu investors. Tur šaubu nav, un mēs esam lielu darbu ieguldījuši, lai nonāktu tur, kur esam nonākuši,» uzsvēra Krastiņš.

Kā ziņots, februāra sākumā parakstīts lidsabiedrības «airBaltic» akcionāru līgums starp Latvijas valdību un vācu uzņēmēju Montāgu-Girmesu, aģentūru LETA informēja «airBaltic» pārstāvji. Marta beigās kļuva zināms, ka investors ir iemaksājis līgumā paredzētos 52 miljonus eiro. Kopumā Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot aviokompānijas biznesa plānu «Horizon 2021».

Saskaņā ar valdības akceptēto darījumu vācu investors pēc tā noslēgšanas kļuvis par 20% aviokompānijas akciju īpašnieku, bet pārējās akcijas palikušas Latvijas valsts īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu