Latvijas tūroperatori ceļojumus uz kūrortiem pagaidām neplāno atcelt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pēc militārā apvērsuma mēģinājuma, kurā valdība vaino trimdā dzīvojošo islāma sludinātāju Fetullu Gilenu, Turcijā arestētas 1563 militārpersonas, ziņo aģentūra «Anatolia». Televīzijas kanāls NTV vēsta, ka no amatiem atcelti pieci ģenerāļi un 29 pulkveži. Militārā puča laikā visā Turcijā nogalināti vismaz 60 cilvēki, sestdienas rītā paziņoja valdības amatpersona. Varas iestādes par līdzdalību apvērsuma mēģinājumā aizturējušas 1563 cilvēkus, informēja valdības pārstāvis.

Tūroperators «Novatours» plānus nemaina un reisus neatceļ

Kā TVNET atklāja tūroperatora «Novatours» valdes loceklis Leonīds Močeņovs, paredzēts, ka tūrisma grupa šodien pēcpusdienā dosies uz Antāliju un tad atkpaļ. «Viss notiek sakarā ar grafiku situācija ir mierīga,» viņš teica un piebilda, ka nekādas izmaiņas netiek plānotas un situācijai tiek sekots līdzi. Neviens arī neesot izrādījis vēlmi nekavējoties doties mājup.

«airBaltic» pārceļ lidojumu uz Antāliju; kūrortā uzturas vismaz 350 atpūtnieki no Latvijas

Saistībā ar iespējamo militāro apvērsumu Turcijā Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» ir nolēmusi pagaidām pārcelt uz vēlāku laiku sestdienas rīta reisu no Rīgas uz Antāliju, informēja aviokompānijas pārstāvis Jānis Vanags.

Ar rīta reisu uz Turcijas kūrortu bija plānots nogādāt 137 pasažierus, bet Antālijā atgriešanos mājās ar šo lidmašīnu gaida 144 pasažieri. Pēc tūrisma firmas «Tez Tour» sākotnējām ziņām Antālijā kopumā uzturas 353 ceļotāji.

Premjers: Latvijas darīs visu iespējamos, lai rūpētos par valstspiederīgajiem Turcijā

Latvija izdarīs visu iespējamo, lai parūpētos par tiem saviem valstspiederīgajiem, kuri atrodas Turcijā, pauž premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Mikroblogošanas vietnē «Twitter» viņš izteicis līdzjūtību Turcijas puča mēģinājumā bojāgājušo tuviniekiem, kā arī aicinājis atturēties no turpmākas vardarbības.

Valsts prezidents pauž satraukumu par notikumiem Turcijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pauž satraukumu par Turcijā notiekošo un aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt publiskus pasākumus šajā valstī, kā arī sekot līdzi Latvijas Ārlietu ministrijas sniegtajai informācijai.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība») aicinājis Latvijas valstspiederīgos līdz situācijas normalizācijai atlikt braucienus uz Turciju.

«Sekojam notikumu attīstībai Turcijā, aicinu valstpiederīgos neapmeklēt pulcēšanās vietas, problēmu gadījumā sazināties ar vēstniecību,» norādījis Rinkēvičs.

Sakarā ar politiskajiem notikumiem Turcijā

«Tez Tour» lūdz savus klientus palikt savās viesnīcās un uzturēt komunikāciju ar firmas pārstāvjiem.

«Mēs esam tiešā komunikācijā ar Latvijas Ārlietu ministriju, aviokompāniju airBaltic un mūsu uzņemošo ofisu Antālijā. Centīsimies savlaicīgi sniegt jaunāko informāciju,» teikts «Tez Tour» paziņojumā.

Ar uzņēmumu klienti var sazināties pa tālruni (+371) 22 304 575.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos līdz situācijas normalizācijai atlikt braucienus uz Turciju.

Latvija seko līdzi notikumu attīstībai Turcijā, un pagaidām aicina valstspiederīgos, kuri atrodas šajā valstī, neapmeklēt iedzīvotāju pulcēšanās vietas, norāda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

No Turcijas saņemam satraucošas ziņas, esam ļoti norūpējušies par situācijas attīstību, uzsvēra ministrs un piebilda, - demokrātija, tiesiskums un cilvēktiesības ir jāievēro.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus problēmu gadījumā sazināties ar vēstniecību Turcijā.

Vēstniecības Ankarā šobrīd strādā un ir sazvanāma pa tālruni +903124056136.

Tāpat neskaidrību gadījumā ir iespējams vērsties Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā, kas ir sazvanāms pa tālruni +371 26337711.

Latvijas vēstniecībā Turcijā ir vērsušies vairāki satraukti Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlējušies iegūt informāciju, kā rīkoties iespējamā valsts apvērsuma apstākļos.

Kā pastāstīja vēstniecībā,

jau nakts sākumā tika saņemti pāris zvani, zvanītāju prāts nav bijis pilnībā mierīgs, taču nav bijis jaušams arī izmisums par radušos situāciju.

Vēstniecība zvanītājus informējusi par tās rīcībā esošo informāciju par notikušo, kas joprojām ir visai neskaidrs, jo puses sniedz pretēju informāciju, aicinājusi saglabāt mieru, nepamest savu atrašanās vietu un neapmeklēt publiskas vietas.

Vēstniecības rīcībā pašlaik nav informācijas, vai sestdien tiks nodrošināta aviosatiksme starp Rīgu un Turciju, taču ārvalstu avoti vēsta, ka aviosatiksme vismaz daļēji ir apturēta. Informācija Rīgas lidostas mājaslapā liecina, ka aviosabiedrība airBaltic sestdien plānoja veikt pāris lidojumus uz Antāliju, bet Turkish Airlines - lidot uz Stambulu.

Ļoti daudz zvanu saistībā ar Turcijā notiekošo saņem Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments, atzīst Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Par to liecina arī ieraksti sociālajos tīklos, kur, piemēram, kāda sieviete bažījusies, ka ministriju neizdodas sazvanīt cilvēkiem, kuru bērniem šodien caur Stambulu jālido uz Latviju.

Esam pieslēguši papildspēkus mūsu konsulārās palīdzības telefona līnijām, bet aicinu būt pacietīgiem, zvanu ir daudz,

sociālajos tīklos ir paziņojis ministrs.

Kā ziņots, Turcija armijas grupa piektdienas vakarā paziņojusi, ka tā pārņēmusi varu valstī. «Vara valstī ir pārņemta pilnībā,» teikts telekanālā NTV nolasītajā armijas grupas paziņojumā.

Paziņojumā norādīts, ka šāds solis sperts, «lai nodrošinātu un atjaunotu konstitucionālo kārtību, demokrātiju, cilvēktiesības un brīvības un ļautu valstī valdīt likuma varai, lai atjaunotu izjaukto kārtību».

«Visi mūsu starptautiskie līgumi un saistības paliek spēkā. Mēs ceram, ka mūsu labās attiecības turpināsies ar visām valstīm pasaulē,» teikts paziņojumā.

Tajā norādīts, ka valsti tagad pārvalda «miera padome» un tiek noteiktas kara stāvokļa tiesības un komandantstunda. Tāpat arī būšot jauna konstitūcija.

Valsts ziņu aģentūra «Anadolu» vēsta, ka armijas galvenajā mītnē Ankarā par gūstekni saņemts armijas Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Hulusi Akars.

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdoans telefonsarunā telekanālam «CNN Turk» paziņoja, ka viņš joprojām ir valsts prezidents un armijas galva, bet apvērsuma rīkotāji «samaksās ļoti augstu cenu».

«Es noteikti uzskatu, ka apvērsuma plānotāji cietīs neveiksmi,» sacīja Erdoans. «Es aicinu turku tautu pulcēties publiskajos laukumos un lidostās. Es nekad neesmu ticējis augstākai varai par tautas varu.»

Kā pavēstīja avots prezidenta administrācijā, Erdoans saskaņā ar valdības protokolu atrodas drošā vietā.

Turcijas premjerministrs Binali Jildrims paziņojis, ka grupa Turcijas armijā sarīkojusi «nelikumīgu mēģinājumu», piebilstot, ka nebūtu korekti to dēvēt par «apvērsumu».

«Mēs strādājam pie mēģinājuma iespējamības. Mēs nepieļausim šo mēģinājumu,» telekanālam NTV pavēstīja Jildrims, sīkāk nepaskaidrojot notiekošā būtību, taču norādot, ka to veikusi grupa Turcijas armijā.

«Tie, kuri ir iesaistīti šajā nelikumīgajā aktā, samaksās augstāko cenu,» paziņoja Jildrims.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu