Paraksta nodomu protokolu par vilcienu satiksmes attīstīšanu ar Ķīnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš un Ķīnas dzelzceļa vadītājs Šens Guandzu (Sheng Guangzu) satiksmes ministra Ulda Auguļa vizītes ietvaros Ķīnā otrdien parakstīja nodomu protokolu par sadarbību vilciena «Ķīnas dzelzceļa ekspresis» (China Railway Express) attīstīšanā no Ķīnas uz Eiropu, pavēstīja LDz preses sekretārs Māris Ozols.

Tāpat viņš informēja, ka dzelzceļu vadītāji vienojās līdz gada beigām organizēt pirmo nokomplektētu izmēģinājuma vilcienu no Ķīnas uz Latviju.

«Šī vēsturiskā vienošanās ir ilga un sarežģīta abpusēja darba rezultāts, pie kura mēs nedrīkstam apstāties. Mums jāturpina vēl aktīvāka sadarbība ar mūsu Ķīnas kolēģiem un citiem partneriem, lai nodrošinātu regulāru vilcienu satiksmi ne tikai Latvijas, bet visa Baltijas reģiona tautsaimniecības interesēs, tādējādi stiprinot LDz kā Baltijas transporta līdera lomu,» teica Bērziņš.

Puses vienojās kopīgi strādāt pie nokomplektētu vilcienu sastāvu satiksmes izveidošanas satiksmē starp Ķīnu un Eiropu, koordinējot sadarbību ar kravu īpašniekiem, piegādātājiem, kā arī veidojot kopīgas mārketinga aktivitātes. Sadarbība paredz arī vienošanos cenas noteikšanā un kravu piesaistē pārvadāšanai abos virzienos regulārā vilcienu satiksmē.

LDz informēja, ka par atbildīgajiem uzņēmumiem pirmā vilciena organizēšanā apstiprināti «LDz Cargo Loģistika» un «China Railway Container Transport Corporation».

Augulis un Bērziņš vīzītes ietvaros pārrunāja arī sadarbības iespējas ar Ķīnas Dzelzceļa ritošā sastāva korporāciju (Chinga Railway Rolling Stock Corporation), Ķīnas Loģistikas un iegādes federāciju (China Federation of Logistics and Purchasing), kā arī citām organizācijām.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka no pirmdienas, 11.jūlija, līdz piektdienai, 15.jūlijam, satiksmes ministrs ir darba vizītē Ķīnā. Ministra delegācijā vizītē Ķīnā piedalās Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, Bērziņš, «LDz Cargo Loģistika» valdes loceklis Verners Lūsis un nacionālās aviokompānijas «airBaltic» padomes loceklis Kaspars Briškens.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu