Augulis Ķīnas vizītes laikā pārrunās turpmāko sadarbību transporta un loģistikas jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis darba vizītē no šodienas līdz 15.jūlijam apmeklē Ķīnu. Vizītes laikā plānots saskaņot galējo memoranda projektu par visaptverošu Latvijas un Ķīnas sadarbību transporta un loģistikas jomā, kuru iecerēts parakstīt valstu vadītāju samita laikā Rīgā novembrī.

Kā aģentūrai LETA norādīja Satiksmes ministrijā, memorandā abas puses pauž ieinteresētību sadarboties ostu, dzelzceļa un loģistikas jomā, kā arī industriālo parku izveidē, un tas būs būtisks pamats turpmākai Latvijas un Ķīnas sadarbībai loģistikas un tranzīta jomā. Vizītes laikā Augulis tiksies ar Ķīnas transporta ministru, lai diskutētu par iespējām un izaicinājumiem un veidotu kopēju vīziju par ilgtermiņa transporta un loģistikas sadarbību starp abām valstīm.

Pekinā plānotas ministra Auguļa tikšanās arī ar vairāku Ķīnas transporta nozares uzņēmumu vadību, lai runātu par investīciju piesaisti un citām sadarbības iespējām. 13. un 14.jūlijā paredzēta ministra delegācijas viesošanās Šanhajā un Šenžeņā. Šanhajā plānota Auguļa tikšanās ar «China Cosco Shipping group», kas, apvienojoties kompānijām «Cosco» un «China Shipping», ir kļuvusi par lielāko konteinerpārvadātāju pasaulē.

Vizītes noslēgumā paredzēta tikšanās ar «China Merchant Group», kas atbild par loģistikas parka izveidi «Lielais akmens» industriālajā parkā Baltkrievijā. Puses pārrunās sadarbības attīstības iespējas, kur Latvija šajā vērienīgajā loģistikas projektā piedāvās savus pakalpojumus attiecībā uz tālāku preču izplatīšanu Baltijas reģionā un Skandināvijā.

Delegācijā vizītē Ķīnā piedalās Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, «Latvijas Dzelzceļa» valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, «LDz Cargo Loģistikas» valdes loceklis Verners Lūsis un nacionālās aviokompānijas «airBaltic» padomes loceklis Kaspars Briškens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu