Amerikāņu futbola spēlētājs 50 gadus pēc karjeras beigām iesūdzējis tiesā ķiveru ražotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu futbola Slavas zālē ievēlētais Pols Hornungs ceturtdien iesūdzējis tiesā ASV sporta ekipējuma izgatavotāju «Riddell» uzskatot, ka ķivere viņu nav pasargājusi no smadzeņu bojājumiem.

Kādreizējais Heismana balvas ieguvējs sezonas labākajam augstskolu čempionāta spēlētājam un Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas vērtīgākais spēlētājs prasību iesniedzis tiesā Čikāgā vēloties kompensāciju vismaz 50 000 ASV dolāru apmērā.

Tiesā Hornungs sacīja, ka «Riddell» nav brīdinājusi spēlētājus, ka plastikāta ķiveres «negarantē aizsardzību» no smadzeņu bojājumiem.

Būdams universāls spēlētājs dažādās pozīcijā laukumā, Hornungs 1962. gadā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, kad pārstāvēja Grīnbejas «Packers». Notrdamas universitātes komandā 1956. gadā viņš saņēma Heismana balvu. Karjeru Hornungs beidza 1966. gadā.

«Riddell sports Group» dibināta 1927. gadā. Tās mātes kompānijā «BRG Sports» ir vairāk nekā 1000 darbinieki 14 valstīs visā pasaulē.

Amerikāņu futbolā ķivere ir obligāta ekipējuma sastāvdaļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu