No pieciem pārceltajiem VID darbiniekiem darbu IeVP sācis tikai viens, kurš arvien slimo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) aizrotētajiem pieciem darbiniekiem savus darba pienākumus sācis veikt tikai viens, kurš arvien slimo, šorīt LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja IeVP priekšniece Ilona Spure.

Spure stāstīja, ka ar Ministru prezidenta rīkojumu uz pārvaldi pārcelti divi darbinieki, no tiem tikai viens oficiāli sācis savus darba pienākumus, lai gan arvien trupina slimot.

«Tik skopa pagaidām ir informācija, ko varētu pastāstīt raksturojot rotācijas procesu. Pagaidām arī nevaru vērtēt, cik lielu pienesumu kāds no pārceltajiem darbiniekiem pārvaldei varēs sniegt, jo praktiski neviens savus darba pienākumus nav sācis veikt,» sacīja Spure.

Jau ziņots, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pieļāva, ka daži VID rotējamie darbinieki mēģina novilcināt laiku, jo paši vēl līdz galam nav pārliecināti, vai viņi grib turpināt darbu jaunā amatā.

«VID rotējamo darbinieku viedoklis tiek uzklausīts, un viņiem tiek piedāvāts līdzvērtīgs amats, kas atbilst viņu kompetencēm. Šo darbinieku kompetences ir izvērtējis VID un arī tās iestādes, kas šos darbiniekus pieņems darbā. Tāpat šos darbiniekus ir izvērtējušas drošības iestādes,» sacīja finanšu ministre.

Tikmēr valdība jau ir lēmusi par 56 924 eiro pārdali Tieslietu ministrijai (TM), lai nodrošinātu piecu ierēdņu pārcelšanu no VID uz IeVP. TM aicināja valdību atbalstīt apropriācijas pārdali no Finanšu ministrijas budžeta programmas «Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana» uz TM budžeta apakšprogrammu 56 924 eiro apmērā, tostarp atalgojumam - 45 580 eiro.

Reizniece-Ozola skaidroja, ka valdībā pieņemtais lēmums nav par papildu finansējuma piešķiršanu, bet gan attiecīgais VID finansējums tiek pārcelts uz IeVP.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus.

Uz TM iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās IeVP Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniegusi atlūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu